Tõeline kapten: Lionel Messi (keskel) vedas koondise MMile.Foto: JUAN RUIZ
Jalgpall
11. oktoober 2017, 08:46

Imeline Messi päästis Argentina kuristiku põhja langemisest (2)

Argentina jalgpallikoondis kindlustas läinud ööl koha 2018. aasta MM-finaalturniiril.  Just siis, kui kõige enam vaja, ilmus taas välja sangar Lionel Messi, kelle kolm väravat aitasid meeskonna 3:1 võiduni Ecuadori üle.

Valiktsükli viimase vooru eel hoidis Argentina tabelis kuuendat kohta ja edasipääsu kindlustamiseks vajati võõralt väljakult võitu. Ecuador mängib aga peaaegu 3000 m kõrgusel asuval staadionil, kus on Euroopas klubijalgpalli mängivatel meestel tihtilugu keeruline toime tulla.

Raske oli ka seekord, sest juba 38 sekundi järel viis Romario Ibarra Ecuadori juhtima. Mitte kunagi varem pole MM-valiksarjas Argentinale löödud nii kiiret väravat. See seis tähendanuks, et Diego Maradona kodumaa jääks esimest korda pärast 1970. aastat MMilt eemale.

Siis ilmus aga välja Messi, kel alati ei õnnestu end koondise eest nii säravast küljest näidata, kui Euroopas harjunud oleme. Barcelona ründetäht skooris järjepanu 11., 18. ja 62. minutil ning viis kodumaa MMile. Tabelis saadi lõpuks 28 punktiga kolmas koht, kokku teeniti 7 võitu, 7 viiki ja 4 kaotust.

Lionel Messi. Foto: Fernando Vergara

Uruguai võitis 4:2 Boliiviat ja pääses MMile valikgrupi teise kohaga, Kolumbia viigistas 1:1 Peruuga, kuid sellest piisas neljandaks kohaks, mis samuti Venemaa pileti kindlustas. Peruu jäi viiendaks ja kohtub play-off’is Uus-Meremaaga. Juba varem oli grupi võidu kindlustanud Brasiilia.

Tšiili kaotas 0:3 just Brasiiliale ja jääb seekord MMil pealtvaatajaks, samamoodi juhtus ka Paraguai, Ecuadori, Boliivia ja Venezuelaga.