Rapla peatreener Aivar Kuusmaa.Foto: Martin Ahven
Korvpall
13. oktoober 2017, 10:15

Balti liiga meeskonnad selged: Tartu Ülikool sai lihtsa grupi, Raplal on kõvasti pusimist (3)

Korvpalli Balti liigas selgusid eile kaasa tegevad meeskonnad. 14 tiimi jaotati kahte seitsmeliikmelisse gruppi, play-off'i saavad mõlemast grupist neli paremat. Ajakava veel koostatakse, aga esimesed mängud peetakse 24. oktoobril.

A-grupp: Rapla Avis/Utilitas, Pärnu Sadam, Jurmala (Läti), Liepaja (Läti), Šiauliai (Leedu), Vytautas-Prienai (Leedu), Minski Tsmoki (Valgevene).

B-grupp: Tartu Ülikool, TLÜ/Kalev, TTÜ, Valmiera (Läti), Ogre (Läti), Pieno žvaigždes (Leedu), Atõrau Barsõ (Kasahstan). 

Kahte gruppi vaadates on esimene seltskond märksa ühtlasem ning Raplal läheb edasipääsu peale korralikuks pusimiseks. Eeldatavalt nõrgimad peaksid A-grupist olema Pärnu ja Jurmala.

B-grupist tõusevad esile Pieno žvaigždes, Tartu ja ilmselt ka Läti liigat täiseduga alustanud Ogre. Muuhulgas on keskpärase koosseisu kiuste alistatud Riia VEF! 2015. aasta Läti meister Valmiera on seevastu hiilguse minetanud ja Läti liigas ollakse endiselt võiduta. TLÜ/Kalev võib loota edasipääsu, TTÜ ja Kasahstani meeskond jäävad ilmselt joone alla.

Esimest hooaega Balti liigas kaasa tegev Minsk ja juba aastaid Baltimaades tiirutanud Atõrau peavad kõik mängud võõrsil. Esialgu pidid Balti liigas osalema ka Ukraina klubi Odessa Bipa ja Rootsi meeskond BC Lulea.