Sebastien Ogier.Foto: DIEGO LIMA
WRC
13. oktoober 2017, 16:45

MM-tiitli lävel olev Sebastian Ogier: hea, et on võimalus üldvõit enne Austraaliat kindlustada

Pärast Theirry Neuville Kataloonia ralli ebaõnnestumist on Sebastian Ogier jaoks MM-tiitel juba käega katsutav. Kuigi mees teab, et miskit pole kindel, kuni matemaatiliselt enam teisiti ei saa, tunneb ta ennast hästi.

Hispaania ralliga suurendas Ogier oma edu MM-sarja üldarvestuses Ott Tänaku ees 37 punkti peale, kellest oma korda ühe punktiga jääb maha Hyundai piloot Theirry Neuville. 

Ogier jaoks on väga oluline Walesi rallil asjad ära otsustada, sest hooaja viimasel mõõduvõtul Austraalias, on väga kehv esimese autona rajale minna. 

"Olime nii kui nii Hispaanias näitamas head minekut ja oma edu veidi suurendamas, kuid Theirry viga pööras asjad sisuliselt pea peale ning meil õnnestus vahet veelgi kasvatada," sõnas mees Autospordile. 

"Ma ei tahtnud minna Austraaliasse võisteldes veel MM-tiitli pärast. Sealsetel teedel on esimese masinana rajale minna väga keeruline. Nendes tingimustes anda endast maksimumi, kui tiitel on mängus, oleks väga keeruline, " lausus Ogier. 

Kui prantslane suudaks 27. - 29. oktoobril toimuval Suurbritannia mõõduvõtul kiireimat minekut näidata, ei kindlustaks see temale mitte ainult viiendat järjestikkust Walesi ralli võitu vaid ka viienda WRC sarja MM-tiitli. 

Ogier'ist rohkem tiitleid oleks siis ette näidata ainult kaasmaalasel Sebastian Loeb'il. Samas tõuseks Fordi piloot rahvuskaaslasest ühes arvestuses mööda. Nimelt saaks Ogierist alles kolmas sõitja, kes kahe erineva tootjaga (Wolkswagen, Ford) tiitli koju on suutnud tuua. Varem on sellise trikiga hakkama saanud Walter Rohrl (Fiat ja Opel) ning Juha Kankkunen (Lancia, Peugeot ja Toyota).