Jüri Vips kõige paremal.Foto: FIA F3
Auto-Moto uudised
15. oktoober 2017, 16:16

Jüri Vips kerkis F3 debüüdil uustulnukate arvestuses poodiumile, Ralf Aron lõpetas hooaja esikümnes

Euroopa F3 meistrivõistluste viimasel etapil Hockenheimi ringrajal finišeeris Ralf Aron kahel korral esikümnes ja saavutas hooaja kokkuvõttes 9. koha. Jüri Vipsi debüüt samas sarjas õnnestus igati edukalt ja noor Eesti võidusõitja finišeeris kahel korral uustulnukate arvestuses esikolmikus. 

Vips istus Motopark võistkonna F3 autosse esimest korda Hockenheimis toimunud etapi vabatreeningutel. Esialgu võttis autoga kohanemine aega (avasõidus jäi Vips viimaseks ehk 21.), aga juba teises ja kolmandas sõidus õnnestus Vipsil parandada tublisti oma stardikohta.

Nädalavahetuse teises sõidus tõusis ta 17. stardikohalt lõpuks 12. kohale ja saavutas uustulnukate arvestuses kolmanda koha. Sarnaselt kulges ka kolmas võistlussõit, kus Vipsil õnnestus oma stardipositsiooni parandada seitsme koha võrra ja finišeerida 13. kohal. Seejuures saavutas ta uustulnukate arvestuses taas 3. koha.

Vips: "Kogemus oli vägev ja poleks osanud oodata, et uustulnukate arvestuses kohe poodiumile õnnestub tõusta. Igatahes kulus see kogemus järgmist hooaega silmas pidades marjaks ära."

Juba teist hooaega F3 sarjas kihutav Ralf Aron startis esimesele sõidule 11. kohalt. Sõiduga kerkis ta kolm kohta ehk lõpetas kaheksandana. Teise sõidu lõpetas Aron 10. kohaga, mis andis punktitabelisse veel ühe lisapunkti. Kahjuks sõideti talle kolmandas sõidus juba esimesel ringil tagant sisse, mille tagajärjel purunes tagarehv ja Hitech GP tiimi sõitja oli sunnitud pöörduma rehvivahetuseks boksi, mille tõttu punktikohale polnud selles sõidus enam võimalik tõusta (19. koht).

Aron: "Muutsime nädalavahetuse jooksul korduvalt seadistust ja lõpuks saimegi auto kiiremaks, aga stardikohad ei võimaldanud enam paremaid kohti saavutada. Ega see enam midagi ei otsustanud, sest hooaja kokkuvõttes polnud ju enam midagi saavutada ja tegelikult oligi kogu nädalavahetusel fookus juba järgmisel aastal otsimaks uusi võimalusi, kuidas karjääri jätkata."

Ralf Aron Hockenheimis. Foto: FIA F3

F3 üldarvestuse 12 paremat:

Meeskondlikuks tšempionik krooniti 829 punktiga taas Prema Powerteam, kus mullu kihutas ka Aron. Tema tänavune meeskond Hitech pidi leppima viie võistkonna seas neljanda kohaga (463 punkti). Vipsile selleks nädalavahetuseks tööd pakkunud Motopark oli 614 punktiga kolmas.