Rein Pill hobusel A Brok.Foto: Gerlin Kess
Spordivaria
15. oktoober 2017, 18:54

JUHHEI! Eesti mees võitis Leedus ratsutamise MK-etapi

Rein Pill ja A Brok rõõmustasid täna meie ratsaspordihuvilisi magusa võiduga Šiauliai MK-etapil.

Möödunud nädalavahetusel Tallinn International Horse Show’l võistelnud seltskond suundus sellel nädalal Leetu, et osaleda sealsel CSI2*-W suurvõistlusel. Kui Tallinnas noppisid rohkelt võite Leedu sportlased, siis nüüd saime mitu magusat võitu meie.

Takistussõidu MK-etapp peeti pühapäeva pärastlõunal kõrgusel 140-160 cm. Starti asus 38 võistluspaari, kelle esimeseks ülesandeks oli tagada pääs ümberhüpetele. Puhaste paberitega pääses edasi kuus ratsanikku ja hobust, kellest lõpuks vaid Pillil ja A Brokil õnnestus sõita ka ümberhüpped karistuspunktideta.

Teise kohaga lõpetas rumeenlane Andrea Herck hobusel Idarquithago (4 kp) ja kolmanda koha saavutas Poola sportlane Robert Wilczewski hobusel Crown Prince 2 (4 kp). Neile järgnesid leedulane Danielius Gutkauskas ja Lotus G (8 kp), lätlane Andis Varna ja Dendelin (16 kp), ning Vladimir Beletskiy hobusel Falkone E, kes loobus ümberhüpetel. Kindlasti olid ootused suured ka Urmas Raagil, kuid täna pidi sportlane leppima viie karistuspunktiga Ibellega sõidust ja üheksa karistuspunktiga Carlosega sõidust.

Meie paari võitu võib seekord pidada natuke rohkem A Broki kui Pilli võiduks. „A Brok oli lihtsalt suurepärane, ta hüppas täna väga hästi," lausus Pill. "Mitu korda pidi ta rajal minu vigu parandama ja nii ta meid võidule tõi ka.“

Pilli sõnul oli GP parkuur neile päris sobilik, seal oli küll suuri takistusi, kuid neile oli suhteliselt mugav peale sõita. Ka hobune oli täna paremini juhitav kui eelnevatel päevadel.

Sama paar sai suure ringi võidu juba võistluse avapäeval, mis andis aimu heast minekust ja kergitas eestlaste lootusi MK-etapi võistluseks. Lisaks tegi reedeses 130 cm parkuuris väga hea sõidu Anette Leppik oma väikese ratsu Samurai's Miracle’ga, kui saavutas kõrge teise koha. Samas sõidus olid Pill ja Alfons Ra neljandad.

Laupäeval oli ümberhüpetega 145 cm põhisõidus parim eestlane jällegi Pill Alfons Ra’l, kes saavutas kolmanda koha, talle järgnes kohe Urmas Raag Carlosel. Sõidu võitis Beletskiy hobusel Daddy Cool. Kuni 135 cm kõrguste takistustega kahefaasilises parkuuris oli parim eestlane Janika Pirel Jamin Hirvi hobusel Straight Flush, kes lõpetasid kolmandal kohal, kohe Gunnar Klettenbergi ja Queenslandi ees. Rahvuslikus klassis kõrgusel 115 cm võitsid Maarja Martinson ja Banderas B.