Ronaldinho. Foto: PAU BARRENA
Jalgpall
17. oktoober 2017, 16:24

Ronaldinho: Barcelonast lahkumine oli minu soov, mitte Guardiola

Brasiilia vutilegend Ronaldinho andis viimases usutluses mõista, et 2008. aastal klubist lahkumine oli tema soov, mitte samal suvel klubi peatreeneriks saanud Pep Guardiola oma. Aastate jooksul on palju spekuleeritud, et 2008. aastal oli Frank Rijkaardilt koha üle võtnud Guardiola see, kes Sambamaa mehe lahkumist Barcelonast soovis, kuna ründava suunitlusega poolkaitsja ei olevat tema plaanidesse sobinud.  

Ronaldinho selgitas Marcale üheksa aastat tagasi toimunud sündmusi. "Mina olin see, kes otsustas, et peaksin Barcelonas lahkuma," sõnas brasiillane. "Olin seal kõik juba saavutanud ja vajasin muutust. Ma olen alati Guardiolaga hästi läbi saanud ja ma töötasin tema venna (Perega) Nike firma juures."

Hispaania gigandi juures veedetud aeg oli Ronaldinhole väga edukas. Selle aja jooksul tõstis ta pea kohale Meistrite liiga karika ja kaks Hispaania meistritiitlit. Kokku lõi mees puna-sinises-särgis 207 kohtumisega 94 väravat ja 2005. aastal tunnistati brasiillane ka maailma parimaks mängijaks.