Foto: PantherMedia / Scanpix
Liigume
18. oktoober 2017, 10:17

Liikumistervise innovatsiooni klaster SportEST kutsub töötajate tervisedenduse seminarile

Liikumistervise innovatsiooni klaster SportEST korraldab kolmapäeval, 25. oktoobril Tallinnas Audenteses kõigile avatud seminari „Ettevõtte kalleim vara – terved töötajad II“, mis keskendub tööheaolule ning töötajate tervisedendusele.

SportEST klastri projektijuhi Helin Pevkuri sõnul on seminari eesmärk pakkuda teadmisi töötajate tervise ja tööheaolu tõstmiseks. „Kuna õnnelik ja terve töötaja on ettevõtte jaoks väga suur väärtus, siis käsitlemegi seminaril neid teemasid koos Soome vastava valdkonna esindajatega. Seminaril räägime, kuidas toitumine mõjutab töö produktiivsust, millised on erinevad tööasendid ja milline on nende mõju tervisele, lisaks antakse praktilisi näpunäiteid ülekoormusvigastuste leevendamiseks kinesioteipimise abil. Samuti jagame erinevate ettevõtete näideid , mida on nendes ettevõtetes tehtud töötajate heaolu suurendamiseks. Tähelepanu all on ka tööstusettevõtted ning esitletakse tööheaolu parandamise näiteid juhtimise kaudu Soomes. On ju terve ja õnnelik töötaja iga organisatsiooni edu alus,“ ütles Pevkur.

Klastri partnerid Fysio Center Jyväskylä OY-st Liis Kukkonen ja Susanna Antikainen tutvustavad tööheaolu teemasid Soome ettevõtete näidete kaudu. Susanna Antikainen on Fysio Center Jyväskylä OY tegevjuht ja omanik ning ta valiti 2016. a Soome aasta füsioterapeudiks ja 36 erialaliitu esindava organisatsiooni AKAVA aasta ettevõtjaks. „Meile on südamelähedane liikumise ja tervislike eluviiside propageerimine. Usume, et rahuloleva ja terve töötaja töömotivatsioon ja sidusus ettevõttega on kõrgem ning nii tasub tervisesse panustamine ära ka tööandjale," ütles Antikainen.

Seminaril esinevad füsioterapeudid, töötervishoiuspetsialist ja terviseteaduste lektor, lisaks jagavad oma kogemusi ja praktilisi näiteid mitmed ettevõtted. Seminari messialal on võimalik tutvuda klastri partnerite toodete ning teenustega ja teha tasuta terviseteste.

Juba teist korda toimuvat seminari „Ettevõtte kalleim vara – terved töötajad II“ korraldab klaster SportEST koostöös klastri partnerite Audentese, Fysio Centeri, Tallinna Ülikooli Loodus- ja terviseteaduste instituudi ja Füsioteraapia Kliinikuga.

Seminar toimub 25. oktoobril kell 9.45-15.30 Tallinnas Audentese Spordigümnaasiumis (Tondi 84). Osalema on oodatud personalitöötajad, tervishoiuspetsialistid, (keskastme)juhid, pereõed, perearstid, kontoritöötajad ja kõik teised, kes on huvitatud töötajate tervisedendusest.

Liikumistervise innovatsiooni klaster SportEST on ühendus, mis koondab erinevaid valdkondlikke asutusi, organisatsioone ja ettevõtteid, et välja töötada uusi innovaatilisi lahendusi liikumistervise valdkonnas.  

Spordimeditsiini SA projekt Liikumistervise innovatsiooni klaster on kaasrahastatud Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist 1.11.2015-31.10.2018.

Seminari programm ja rohkem infot: https://www.sportest.eu/et/ettevotte-kalleim-vara-terved-tootajad-ii/.