Donald Trump.Foto: MANDEL NGAN
NFL ameerika jalgpalli liiga
19. oktoober 2017, 13:24

NFLi otsus vihastas Trumpi välja: te ei austa meie suurepärast riiki! (8)

Ameerika jalgpalli profiliiga NFL teatas, et nõua mängijatelt USA hümni ajal püstiseismist. NFLi bossi Roger Goodelli sõnul eelistab ta põlvitamisele seismist, aga kedagi sundima ei hakata.

Ülipopulaarse liiga mängijaid on sügisel korduvalt kritiseerinud USA president Donald Trump. Esmalt nõudis ta hümni ajal põlvitavate pallurite vallandamist, aga see tõstis protesteerijate arvu märgatavalt. Nüüd, kui teema on mõnevõrra rahunenud, kiskus NFLi otsus Trumpil taas kulmu kortsu.

"See on täielik austuse puudumine meie suurepärase riigi vastu. NFL - te jutustate liiga palju ja teete liiga vähe tegusid. Tõuske hümni ajaks püsti," kirjutas ta Twitteris.

Hümniprotestide algatajaks oli eelmisel aastal Colin Kaepernick, kes mängis toona San Francisco 49ersis. Ta laskus möödunud aasta augustis esimest korda mängueelse USA hümni ajal ühele põlvele, et juhtida tähelepanu riigis toimuvale mustanahaliste diskrimineerimisele ja politseivägivallale. Sel sügisel protestiti aga pigem Trumpi retoorika vastu.