Fabrizio Miccoli.Foto: PAOLO LAZZERONI
Jalgpall
21. oktoober 2017, 16:39

ITAALIA MAFFIA! Endine Juventuse ründaja pisteti trellide taha (2)

Endine Juventuse ja Palermo klubi ründaja Fabrizio Miccoli saadetakse kolmeks aastaks ja kuueks kuuks trellide taha, kuna mees mõisteti süüdi väljapressimises. 

Palermo kohus leidis, et endine Itaalia rahvuskoondislane palus oma sõbralt Mauro Lauricellalt 12 000 eurot, et tasuda oma diskoteegi ülalpidamiskulusid. 

Kui tavapäraselt poleks sääraselt sõbralt-sõbrale rahalaenamises midagi kriminaalselt, siis Itaalias käivad asjad natukene teisiti. Nimelt on Lauricella isa Kalsa väidetavalt seotud kohaliku maffiaga. 

Niisiis ei plaaninud Lauricella kordagi raha oma taskust semule laenata, vaid käis ähvardustega ukselt uksele teistelt raha välja pressimas. Kohus suutis tuvastada 2000 euro väljapressimise erinevatelt inimestelt. Väidetavalt kasutas mees krõbiseva saamiseks ka vägivaldseid meetodeid. 

Nii Lauricella kui tema kaasosalisele Gioacchino Amatole taheti esialgu määrata 10 aastane vanglakaristus, kuid lõpuks suutsid meeste kaitsjad ja kohus jõuda kokkuleppele vaid aasta pikkuses karistuses. 

Miccoli ise on võimalikku seotust endaga pidevalt eitanud ja pole süüdistusi omaks võtnud. Väidetavalt polnud mees oma sõbra seotusest sealse maffiaga kursis. 

"Oleme hetkel paradoksaalses olukorras, kus väidetav initsiaator on süüdi mõistetud, kuid kuritööde tegelik kordasaatja on sisuliselt õigeks mõistetud," sõnas Miccoli advokaad Giovanni Castronovo kohtumaja uksel ajakirjanikele. 

"Miccoli on vihane ja kurb samaaegselt, sest ta teab, et ta on süütu. Ta on süütu kõrvalvaataja siinsetes oludes ja meie eesmärk on seda ka tõestada."