Vigastatud Irina Embrich (keskel) nautis seekordset Tallinna Mõõka tribüünilt.Foto: Stanislav Moškov
Vehklemine
22. oktoober 2017, 13:58

Irina Embrich: tribüünil on raskem kui rajal, sest tahaks aidata, aga ei saa

Epeenaiskonna tavapärane ankrunaine Irina Embrich vaatas randmevigastuse tõttu seekordset Tallinna Mõõka tribüünilt. Kogenud vehkleja tõdes pärast Eesti veerandfinaali kaotust Saksamaale (21:26), et rajal on märksa mõnusam olla kui kõrvalt jälgida.

„Kui oled sportlane, kes ikkagi jätkab oma karjääri, siis kindlasti tahaks vehelda ja see on lihtsam, sest oled matšis sees. Kõrvalt vaadates ei saa kuidagi aidata, aga tahaks," lausus ta Õhtulehele.

Embrich lisas, et rahulikult ta matši vaadata ei suutnud. Peas käis pidevalt analüüs. "Näen, et siin sai natuke valesti tehtud. Seal oli vaja seda teha... Samas ei saa lubada, et kui ise rajale lähen, teen kõik samas hästi kui istudes."

Meie naiskonna triumfiga lõppenud suvisel MMil Leipzigis pidasid Eesti ja Saksamaa samuti veerandfinaalis pineva duelli, mis lõppes meie 12:11 võiduga. Toona oli ankrunaine just Embrich.

"Algus oli päris kindel. Lootsin, et tüdrukud hoiavad eduseisu lõpuni, aga ei õnnestunud. See ei ole esimene selline kaotus ja arvan, et pole ka viimane. See on sport. Vehklemine on keeruline ala. Me võitsime Saksamaad nende territooriumil, nüüd nemad võitsid meid. Pole hullu, järgmine kord läheb paremini." 

"Saksamaa vehkles väga kindlalt. Võib-olla neil polnud täna nii suurt pinget kui kodumaal. Pisiasi, aga mõjutab hästi palju. Isegi kui meie tüdrukud läksid ette, siis nad pressisid ja tegid konkreetseid liigutusi. MMil nad kartsid, ma arvan."

Enda tagasituleku ei osanud ta täpselt veel midagi öelda, kuid avaldas lootust sel aastal rajale naasta.