Katrina LehisFoto: Stanislav Moshkov
Vehklemine
22. oktoober 2017, 17:51

Peaaegu aastase vahe järel naiskonda pääsenud Lehis: väga lahe on tagasi olla

Eesti epeenaiskond (Kristina Kuusk, Erika Kirpu, Katrina Lehis ja Julia Beljajeva) lõpetas koduse MK-etapi viienda kohaga. Peaaegu aastase vahe järel võistkonda pääsenud Lehis jäi enda päevaga rahule, kuid mõistagi kripeldab temalgi veerandfinaalis Saksamaalt saadud 21:26 kaotus.

"Saksamaa vehkles hästi. Arvan, et kõik andsime endast parima ja peame rahul olema," lausus ta võistluse järel.

Võinuks ehk tagantjärele targana Saksamaa vastu agressiivsemalt ja ründavamalt peale minna? "Ega kunagi ei tea. Kui liialt riskida, võib see kätte maksta. Kõik üritasid teha nii palju torkeid kui võimalik. Kui ei tulnud õiget tunnet, siis üle polnud mõtet suruda."

Millega Saksamaa meid murdis, ei osanud Lehis täpselt öelda. Ehk oli neil lihtsalt pingevabam õhkkond? "Võib-olla ka seda. Meil oli vaja tiitlit kaitsta. Eks teised pole ilma Irinata vehelnud, olukord oli uus. Kõik mängib natuke rolli."

Katrina Lehis (keskel) kuulus üle pika aja taas Eesti naiskonda. Foto: Stanislav Moshkov

Aprillis emaks saanud ja seepärast kaheksa kuud vehklemisrajalt eemal olnud Lehis kuulus viimati naiskonda eelmisel sügisel Hiina MK-etapil, kus saavutati neljas koht. 

Ta lausus, et väga lahe on tagasi olla. "Võistkonnas on alati tore vehelda, emotsioon on kuidagi teine. Teised karjuvad ja annavad emotsiooni juurde. Väga lahe! Üks kõigi, kõik ühe eest."

Lehis käis rajal kõikides matšides peale Ukraina oma. Arvestades pikka pausi, oli peatreeneri niivõrd suur usaldus ootamatu? "Ma ei pannud ise mingeid ootusi endale ega teistele. Kui rajale lasti, üritasin nii hästi vehelda, kui ma saan. Mind ei üllatanud, olin koguaeg valmis vehklema."