Alar Varrak. Foto: Alar Truu
Korvpall
23. oktoober 2017, 21:21

Alar Varrak: januneme mängija järgi, kes suudaks individuaalselt punkte tuua (3)

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak tõdes pärast valusat kaotust Permi Parmale, et võistkonda kummitavad vanad hädad. 

"Teine veerandaeg me ei saanud punkte – mitte kuskilt. Selle pealt tekib ebakindlus," lahkas Varrak kohutavat teist neljandikku, kus 16 punktiga kaotusseisu jäädi. "Pallikaotused, halvad visked, vastased said 10-12 punkti kiirrünnakutest. Meie kaks punkti (nelja ja poole minutilise mänguaja järel) polnud välja mängitud." 

Sarnaseid mõõnaperioode on kalevlastel sisuliselt igas mängus olnud. Peatreener on nõutu. "Pärast iga kohtumist tuleb seda nentida," ütles ta. "Sinna pole midagi parata." 

Küll aga üllatav Varrakut see, et nii mõnigi mängumees justkui väristaks. "Meie Ühisliiga kogemus on päris suur. Oleme siin aastaid mänginud. Aga osade puhul, aga ei tea ikka ette, kas sealt täna tuleb midagi või mitte. Kehakeel ka ei näita, et võiks tulema hakata. Tahaks rohkem enesekindlust näha."

Kuigi Kalevi üks liidritest Branko Mirkovic täna üleliia head esitust ei teinud, eksides ka otsustaval viskel, siis Varrak teda patuoinaks ei risti. "Täna polnud Mirkovici päev. Mängis oma mängu, aga ei pannud ära. Võiksin kritiseerida, aga temaga midagi vähemalt toimub. Timmuga jääb kolmese taha liialt seisma." 

Kalevlased ootavad endiselt täiendust, kui number kahe positsioonil oleks hädasti lisajõudu vaja. "Januneme selle järgi, et tuleks mees, kes suudaks individuaalselt punkte tuua," rääkis Varrak. "Eriti sellistel hetkedel, nagu täna teisel veerandajal." 

Kas ja millal selline mängumees leitakse, pole endiselt teada. "Paraku ei ole hinnaklassile vastavat meest," teatas Varrak nõutult.