Pilt on illustratiivne.Foto: Alexander Zemlianichenko
Ujumine
24. oktoober 2017, 11:10

Dopingukaristuse saanud Eesti ujuja: tarvitasin ravimit seljavalude leevendamiseks teadmata, et see sisaldab keelatud ainet (18)

Eesti dopinguvastane distsiplinaarkolleegium määras positiivse dopinguproovi andnud noorujujale kaheaastase võistluskeelu.

Eesti Antidopingu juhatuse liige Elina Kivinukk märkis, et kuna tegemist on alaealise sportlasega, ei näe maailma dopinguvastane koodeks ette sportlase nime avalikustamist, kuid karistuse kandmist jälgivad alaliit ja Eesti Antidoping hoolikalt.

„Lisaks algatasime täiendava uurimise, et välja selgitada, kuidas keelatud ained üldse noore inimeseni jõudsid. See on ka hoiatus võimalikele dopingutarvitajatele ja dopingu tarvitamise õhutajatele – me suhtume keelatud ainetesse väga tõsiselt, karistame pettureid ning otsime üles ka need, kes noortele dopinguaineid pakuvad,“ ütles Kivinukk pressiteate vahendusel.

Eile saabus Eesti Päevalehele kiri tänavu neli Eesti juunioride rekordit püstitanud ning omavanuste EM-il koondise edukaima neiuna 100 ja 200 meetri seliliujumises poolfinaali pääsenud Veronika Olemilt.

„Tänasega jõustus Eesti Antidopingu otsus, millega minule määrati kaheaastane võistluskeeld, kuna minult võetud proov osutus positiivseks.

Nõustun karistusega, kuna selgus, et ravimid, mida selle aasta alguses kasutasin, sisaldasid keelatud aineid. Tarbisin ravimit, mille olin peretuttavalt saanud, selleks et jagu saada kroonilisest ja tugevast seljavalust,“ selgitas ujuja.

Refereeritud artikli täisteksti loe Eesti Päevalehest.