Stuart Bingham karjääri tipphetk saabus 2015. aasta MMil. Foto: PAUL ELLIS
Spordivaria
24. oktoober 2017, 13:09

Rumalalt eksinud snuukri maailmameistrile määrati võistluskeeld

2015. aastal snuukri maailmameistriks kroonitud britt Stuart Bingham mõisteti süüdi panustamisreeglite rikkumises. 41aastasele mehele määrati poole aasta pikkune võistluskeeld, lisaks peab maailma edetabeli kümnes mees maksma 20 000 naelsterlingit trahvi.

Rahvusvahelise piljardi ja snuukri alaliidu (WPBSA) uurimine tõi lagedale, et Bingham on viimase seitsme aasta jooksul tegelnud snuukri matšidele panustamisega. Väidetavalt kulutas mees kihlveokontorites enam kui 35 000 naela. 

Bingham on varem öelnud, et polnud reegliga täielikult kursis. Nimelt panustas ta matšidele, kus mees ise ei osalenud. "Mul pole midagi varjata ja teen uurijatega pidevalt koostööd. Ma ei teadnud, et ei tohi teiste mängijate peale panustada. Arvasin, et vaid enda tulemustele raha panemine on keelatud. Seda viimast pole ma kunagi teinud," rääkis Bingham Inglismaa meediale.

Alaliit lisas värskes teates, et mitte miski ei viita sellele, et Bingham oleks kunagi proovinud matši käiku ebaausalt mõjutada. Samas keelavad reeglid igasuguse snuukrile panustamise.

"Stuart on suurepärane sportlane ja mul pole kahtlustki, et ta mängib alati nii hästi kui suudab. Antud juhtum näitab, et me ei saa reeglites erandeid teha," ütles WPBSA juht Jason Ferguson BBCle.

Stuart Bingham figureeris snuukrimaailmas juba eelmise sajandi lõpus, kuid tõeliseks tipptegijaks kerkis britt viimastel aastatel. 2015. aastal krooniti ta suurüllatajana maailmameistriks, varem oli Bingham MMil korra jõudnud veerandfinaali, ülejäänud aastatel on mehe laeks jäänud teine ring.

Tänavu mängis Bingham Euroopa Mastersi finaalis, kus kaotas 7:9 Judd Trumpile.