Rein Suvil on Eesti koondise eesotsas mõtlemisainest küll. Foto: Aldo Luud
Spordivaria
26. oktoober 2017, 00:10

NII SEE JUHTUS | Sport 25.10: Käsipallurid kaotasid Bosniale, rallimaailm tutvub Walesi mudaga (1)

Tere, hea spordisõber. Kui sa tahad teada, mis täna spordimaailmas toimub, siis oled õiges kohas, sest Õhtulehe spordiblogi hoiab sinu eest asjadel silma peal. Õhtu maiuspalaks on kindlasi korvpalli Euroliiga mängud ja Eesti käsipallikoondise MM-valikmäng Bosnias. Lisaks toimub maailmas veel palju põnevat. Püsi lainel!
00:10
KORVPALL

Päeva lõpuks kõik tulemused Euroliigast! HEAD ÖÖD!

23:15
TENNIS

Raisma võitleb Tartus Paf Openil poolfinaali pääsu eest

Kenneth Raisma (ATP 734) jõudis Tartus toimuval rahvusvahelisel tenniseturniiril Paf Open veerandfinaali. Vladimir Ivanov (ATP 513) kaotas üksikmängus, kuid paarismängus koos rootslase Milos Sekuliciga on nad poolfinaalis.

Ivanov oli üksikmängu teises ringis vastamisi kogenud 28aastase soomlase Harri Heliovaara (ATP 1350), kes 2011. aastal paiknes ATP edetabelis kõrgel 194. kohal. Heliovaara pääses põhiturniirile kvalifikatsioonist ja alistas avaringis Siim Troosti 6:1, 6:0.

Mäng algas väga tasavägiselt ja mõlemal mängijal oli murdevõimalusi, meie kahjuks õnnestus Heliovaaral kuuendas geimis Ivanovi palling murda ja sellest piisas setivõiduks. Teises setis murdis soomlane kolmandas ja viiendas geimis ning võitis kohtumise 6:3, 6:2.

Pisut vähem kui poolteist tundi kestnud kohtumises realiseeris Heliovaara murdepallidest kuuest kolm, Ivanov jõudis kohumise jooksul seitsme murdepallini, kuid ei suutnud neist ühtegi realiseerida. Ka servil oli Heliovaara osavam, lüües kokku 11 serviässa Ivanovi nelja vastu.

Päevamäng Raisma ja 23aastase ukrainlase Marat Deviatiarovi (ATP 620) vahel oli tõeline maiuspala. Esimeses setis mängis ukrainlane väga hästi ja tal õnnestus viiendas geimis Raisma palling murda ja sett 6:4 võita.

Teises setis domineeris Raisma ja võitis seti kindlalt 6:2. Otsustavas setis kumbki mängijatest oma servi ei loovutanud ja veerandfinaali pääseja otsustas kiire lõppmäng. Selles asus Deviatiarov 3:1 juhtima, kuid ka Raismal õnnestus minimurre ja seis oli jälle viigis. Viimased punktid mängis Raisma kindlamalt ja võitis 7:6(5).

Kohtumine kestis kaks tundi ja 17 minutit. Raisma lõi üheksa serviässa, Deviatiarov viis. Murdepalle realiseeris eestlane kuuest kolm ja ukrainlane viiest kaks. Üldskoorilt jäi napilt 97:94 peale Raisma.

Veerandfinaalis kohtub Raisma 23aastase venelase Evgeny Karlovskiyga (ATP 379), kellel on turniiril teine paigutus. Karlovskiy on aasta jooksul võitnud kolm Futures turniiri ja jõudnud kahel korral finaali.

Paarismängus kohtusid esimese paigutusega paar Vladimir Ivanov ja rootslane Milos Sekulic veerandfinaalis rootslaste Karl Friberg / Christian Samuelssoniga, kes võitsid avaringis Markus Kerner / Patrik Brydolfit.

Avasetis murdsid rootslased esimese Ivanovi pallingu ja kuigi Ivanov / Sekulic jõudsid kolme murdepallini, neist ühtegi realiseerida ei õnnestunud ning Friberg / Samuelsson võitsid seti 6:3. Teises setis murdsid Ivanov / Sekulic neljandas geimis, kuid kaotasid seejärel oma pallingul. Ivanov / Sekulicil oli kaheteistkümnendas geimis kasutada kolm settpalli, kuid katsed luhtusid.

Siiski õnnestus neil sett võita kiires lõppmängus 7:6(2). Otsustavas setis õnnestus Ivanov / Sekulicil pingelises heitluses võita 10:8 ja nii pääsesid nad poolfinaali, kus kohtuvad kas Rootsi paari Daniel Appelgren / Linus Frost  või Soome paari Harri Heliovaara / Patrik Niklas-Salmineniga.

Daniil Glinka / Karl Kiur Saar pidid veerandfinaalis tunnistama teise paigutusega Vene paari Vladimir Polyakov / Evgeny Tyurnev 6:4, 6:4 paremust.

22:33
KÄSIPALL

22:07
KORVPALL

Samal ajal käib tuli Eruoliiga-õhtu!

22:04
KÄSIPALL

Bosnias käib teine poolaeg ja kodumeeskonna edunumbrid on 22:15.   

21:40
KÄSIPALL

Bosnia võidab poolaja 18:10.

21:16
KÄSIPALL

Bosnia juhib 8:5...

21:05
KÄSIPALL

Äsja algas Sarajevos MM-valikmatš Bosnia ja Hertsegoviina ning Eesti vahel!

20:53
KORVPALL



19:50
VÕRKPALL

Saaremaa võitis karikavõistluste veerandfinaali avamatšis 3:0 Tallinna Selverit, geimides loovutati pealinlastele vastavalt 23, 17 ja 23 punkti.

19:35
RALLI

18:59
VORMEL

Happy to announce that I will be racing in the 2017 FIA F3 World Cup at Macau with @vanamersfoortracing

A post shared by 🇪🇪 Ralf Aron (@aronralf) on

18:45
SUUSATAMINE
Therese Johaug. (Heiko Junge)
18:08
JALGPALL

Talenditreeningute hooaeg kulmineerub mängude ja U17 valikturniiri vaatamisega

Täna lõpeb talenditreeningute kümnes hooaeg, kui EJLi jalgpallihallis kohtuvad omavahel treeningmängudes erinevate tugipunktide koondvõistkonnad.

Talenditreeningud on loodud U14 vanuseklassi mängijatele, kes saavad esmaspäeviti üle Eesti kvaliteetse lisatreeningu. „Kui 2008. aastal alustasime kuue tugipunktiga, siis nüüd on meil neid seitse kokku 22 treeneriga. Sel aastal käis talenditreeningutelt läbi lausa 46% selle vanuseklassi mängijatest,“ ütles talenditreeningute projektijuht Urmas Kirs. „Talenditreeningud on osutunud väga populaarseks – seda näitab nii osalejate arv kui ka tagasiside treeneritelt.“

Kokku toimus igas tugipunktis aasta jooksul 22 treeningut, lisaks said noored teineteiselt mõõtu võtta kümnes treeningmängus. Samuti toimus kaks üle-Eestilist kogunemist – esimene neist hooaja esimeses pooles EJLi TNTK staadionil, teine täna EJLi jalgpallihallis. Tänasel kogunemisel moodustati tugevad ühendvõistkonnad, kui jõud ühendasid Viljandi ja Tartu, Haapsalu ja Pärnu, samuti ka Ahtme ja Tallinn II tugipunktid. Seitsmes grupp, Tallinn I, pidi eakaaslastega silmitsi seisma oma jõududega.

„Kokkuvõtva hinnangu hooajale saame anda novembri alguses, mil koguneme tugipunktide treeneritega. Tahame teada, mis toimib ja mis mitte. Oleme proovinud kaasata ka kõiki klubisid, mida tõestab ka asjaolu, et 73% protsenti klubidest saatsid tänavu oma noori talenditreeningutele. Tasub ka lisada, et mõnel klubil lihtsalt pole sellest vanuseklassist mängijaid treeningutele saata, kuid nad on sellegipoolest projekti kaasatud,“ lisas Kirs.

Järgmisel aastal kuuluvad talenditreeningute vaatevälja mängijad, kes on sündinud 2005. aastal. „Jalgpalliliidus on selles vanuseklassis hetkel kirjas üle 800 noormängija. Vastavalt aastale proovime olla paindlikud ja leida parima lahenduse nende noormängijate arenguks. Võimalik, et järgmisel aastal suudame avada veel ühe tugipunkti Kagu-Eestis, kuid need läbirääkimised on hetkel alles veel käimas, sest peame saame kõikide osapoolte nõusoleku,“ sõnas Kirs.

Tänane jalgpallipäev lõpeb U14 vanuseklassi poistele veidi vanemate noortekoondislaste mängu vaatamisega, sest U17 koondis võõrustab Tallinnas EM-valikturniiri. Turniiri avapäeval napilt 0:1 Taanile alla jäänud eestlased võõrustavad täna kell 18 A. Le Coq Arenal Šotimaad, kes võitis avavoorus Andorrat. Kohtumisest teeb otseülekande Soccernet.ee.

18:07
TÕSTMINE

17:34
RALLI

15:40
JALGPALL

14:20
KÄSIPALL

13:39
JALGPALL

13:09
JALGPALL

Rääkides välejalgadest...

Loe rohkem