Lauri Markkanen võitlemas Cleveland Cavaliersiga.Foto: Tony Dejak
Korvpall
25. oktoober 2017, 10:02

VIDEO | Ajalugu teinud Markkaneni viskekontserdist jäi LeBron Jamesi vastu väheks

Korvpalliliigas NBA pidd läinud ööl kaotusekibedust tundma mõlemad meie naabritest Lauri Markkanen ja Kristaps Porzingis. 

Põhjanaabrite imelaps Lauri Markkanen sai täna öösel esmakordselt pallida NBA superstaari LeBron Jamesi vastu. Soomlane viibis 119:112 kaotusmängus Cleveland Cavaliersi vastu väljakul 31 minutit ja tõi selle ajaga 19 punkti (tabades sealjuures kolmeseid 8st 5) ja noppis 8 lauapalli.

Nii tegi Markkanen ka ajalugu, kui temast sai läbi aegade esimene uustulnuk, kes esimese kolme mänguga 10 kolmepunkti viset läbi korvirõnga on saatnud. Võitjate parim oli mängujuhi positsioonil mängu alustanud James 34 punkti ja 13 korvisööduga. 

New Orleans Pelicansi fännid närisid ilmselt terve kohtumise küüsi, kui nende superstaar Anthony Davis juba esimesel rünnakul oma põlve vigastas ning lõpuks ainult viie mänguminutiga piirdus. Esialgsetel andmetel uuringute käigus mingit suuremat vigastust ei fikseeritud, kuid niigi õrna Davise puhul on iga säärane uudis kahtlemata ebameeldiv. 

93:103 kaotusmängus Portland Trail Blazersi vastu vedas Pelicansi nende teine korvialune jõud DeMarcus Cousins, kes viskas 39 punkti, võttis 13 lauapalli ja blokeeris ka 3 viset. 

Kristaps Porzingise esitus New York Knicksi ridades jäi Boston Celticsi vastu kahvatuks. Lätlane tabas väljakult teele saadetud 14st viskest vaid 3 ning õhtu lõpuks jäi mehe kogusaagiks 12 punkti ja 5 lauapalli. Knicksi vedas eile Enes Kanter, kes tõi 16 punkti ja võttis maha 19 lauapalli (9 ründelauast!) 

Bostoni ridades tegid lisaks Kyrie Irvingule (20 punkti) veel hea mängu Jaylen Brown (23 punkti) ja uustulnuk Jason Tatum (22 punkti, 4 lauapalli, 4 vaheltlõiget, 2 korvisöötu, 2 blokki). 

Kõikide mängude tulemused: