BOSSIGA: Sel hooajal Ott Tänakule kaarti lugev Martin Järveoja rõõmustab koos Malcom Wilsoniga (vasakul) Sardiinia ralli esikoha üle.Foto: M-Sport
Auto-Moto uudised
5. veebruar 2018, 10:43

ARHIIVIST | Presidendilt teenetemärgi saanud rallimaailma elav legend Malcolm Wilson: 15aastaselt koolist ära ja unistusi täitma!

Lugu algselt avaldatud 26.10.2017

Lugu algselt avaldatud 26.10.2017

Malcolm Wilson on tore härrasmees, kelle kommentaaridest kirjutatakse Eestis iga autoralli MM-etapi eel, ajal ja järel kümneid artikleid. Kui katastroofi ei sünni, jõuab 61aastane britt täna algaval Walesi rallil elu suurima saavutuseni. Tüürida oma lapsuke ehk M-Spordi eratiim autoralli MM-sarja meeskondlikuks tšempioniks on midagi erilist. Kuidas Ott Tänaku ja kunagise Markko Märtini bossi tähelend aga algas?

Wilson pole imeinimene, aga sihikindlust ja võimet karisid ületada on tal kamaluga. Fordi WRC-sarja tehasetiimi juhina tuli ta meeskondlikuks tšempioniks ka 2006. ja 2007. aastal, aga pool kümnendit hiljem otsustas maailma suuruselt viies autotootja rallimaailmast tagasi tõmbuda. M-Sport kasutab jätkuvalt baasmudelina Fordi – praegu Fiestat – aga märkimisväärset tuge nad ei saa.

Edasi lugemiseks: