Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
14. september 1999, 00:00

ETV on teleõiguste omanik, ent mänge ei näita (2)

Eesti spordisõber, kes tahab jälgida Euroopa klubijalgpalli tähtturniiri kohtumisi peab kasutama naabrite abi. ETV, kel on ainuõigus Meistrite Liiga ülekanneteks, näitab parimal juhul kahte alagrupimängu novembris-detsembris ning play-off kohtumisi.

"Lõplikult pole miski kindel, ent ilmselt ETV alagrupimänge ühe erandiga üle ei kanna - rahamure kummitab," tõdes telemees Marko Kaljuveer. "Õigused pilti kohale ei too. Rahvusvaheliste liinide üürimine läheb kohutavalt kalliks. Näiteks EM valikmängu ülekandmine Fääridelt läks ETVle maksma üle 100 000 krooni."

Eesti Jalgpalliliidu peasekretär Sirel kinnitab, et Meistrite Liiga ülekandeõigused on antud kolmepoolse lepinguga ETVle ning paberil oleva järgi PEAB riigitelevisioon kandma üle nii alagrupimänge, play-off kohtumisi kui finaali. Paraku pole sätestatud, millises mahus tuleb mänge ekraanile tuua.

Lõuna-Eesti vutifännil pole suurt lootust Meistrite Liiga heitlusi nautida. Põhjaranniku elanikud on paremas seisus. Soome TV Nelonen näitab üht mängu kolmapäeval, teisipäeva hilisõhtul aga päeva kokkuvõtet. Õnnelikud on need, kel jooksevad kaablit pidi telerisse Venemaa kanalid NTV Futbol ja NTV Info. Mõlemad kannavad kohtumisi üle nii teisipäeval kui kolmapäeval. Loomulikult saab Meistrite Liigat jälgida ka Inglismaa, Saksamaa ja Skandinaavia kanalitelt, kuid see eeldab satelliit TV süsteemide ja vastavate kodeerimiskaartide olemasolu.