BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak.Foto: Alar Truu
Korvpall
28. oktoober 2017, 19:12

Alar Varrak: pettumus on suur, sest nii Perm kui ka Saraatov olid võidetavad (22)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna nädal lõppes VTB Ühisliigas kahe napi kaotusega - täna jäädi Saraatovis alla sealsele Avtodorile, esmaspäeval kodus Permi Parmale. Peatreener Alar Varraku häälest kostus telefonis kõva pettumusenoot.

"Jah, pettumus on suur, sest nii Perm kui ka Saraatov olid võidetavad," ütles Varrak Õhtulehele. "Kui rääkida viimastest minutitest, siis meil olid omad võimalused, kuid nemad panid omad visked sisse ja meil tuli paar pallikaotust, neist eriti valus "miinus kolme" peal.

Ent järjekordselt oli valus ka teine veerandaeg. Martin Dorbek oli teinud superalguse, kõik oli kontrolli all. Ning siis lasime vastasel visata mõne minutiga 15 punkti järjest..."

Varrak jäi kindlaks põhimõttele mängitada esimesel poolajal kümmet meest, kuid ta tõdes, et sellega saadi taas valusalt vastu näppe. "Nemad panid vahepeal sisse lühikese koosseisu, meie pika. Lootsin, et suudame end korvi all maksma panna, kuid hoopis vastased kasutasid oma eelised ära."

Kogenud Kristjan Kangur ja Gregor Arbet piirdusid taas väheste esimese poolaja mänguminutitega. "Arbet alles kogub vormi, aga Kangur sekkus kuu aega tagasi mängudesse väga hästi. Praegu ei tee ta otseselt midagi pahasti või valesti, aga viimastes mängudes pole kahjuks asjad toiminud," rääkis juhendaja.

Samamoodi on jäänud väheseks Thomas van der Marsi mänguminutid, pealiku hinnangul oli hollandlasel viimastes mängudes lihtsalt ebaõnne. Ta on pikkade meeste rotatsioonis katsetanud erinevate lahendustega ning ilmselt otsingud jätkuvad.

Tagaliinis alustas hästi Dorbek, kuid otsustavatel minutitel olid platsil Branko Mirkovic, Sten-Timmu Sokk ja Janari Jõesaar. Varrak märkis, et lootis neile, kellele on ennegi lootunud: "Pärast kaotust oled ikka tagantjärele tark, jah, Martin väärinuks veel mõnda minutit."

Samas tunneb ta, et vastaste positsioonirünnakutel kaitse laias laastus toimib. "Kohtumises Permiga tegime halbu rünnakulahendusi ja vastased said kiirrünnakutest palju punkte. Täna tegi palju pahandust nende lühike koosseis. Alati saab paremini ja üksikuid ebakõlasid tekib igas mängus. Aga see pole meie põhiline valukoht," lausus Kalev/Cramo peatreener.