Mait Patrail.Foto: ALDO LUUD
Käsipall
28. oktoober 2017, 21:52

Mait Patrail: kõik on võimalik, Bosnia mängis kaks aastat tagasi MMil

Eesti käsipallikoondis sai 2019. aasta MM-valiksarjas väärt 29:25 võidu Bosnia ja Hertsegoviina üle ning Eesti üks liidreid Mait Patrail kiitis terve tiimi tööd.

"Bosnia mängis kaks aastat tagasi MMi finaalturniiril. Kõik on võimalik, kui terve meeskond hästi mängib ja tahab!" hüüatas Saksamaa Bundesligas Hannoveris leiba teeniv Patrail. "Kodupublik aitas, kaitse oli võrreldes mõne päeva eest võõrsil peetud mänguga kõvasti agressiivsem, Rasmus Ots tegi väravas häid tõrjeid. Väärisime kaht punkti."

Ideaalne olnuks võita suurema vahega kui võõrsil kaotati ehk vähemalt kaheksa väravaga. Patraili sõnul seda siiski eraldi eesmärgiks ei võetud, ent poolajaga oligi juba kuueväravaline edu sees - 17:11.

"Eesmärk oli võita, see jätab meile edasipääsu eest võitlemiseks võimaluse. Teadsime, et kui mängu käigus tekib võimalus suurt võitu püüda, siis loomulikult me teinuks seda. Kahjuks alustasime teist poolaega kehvalt ja lasime vahe kohe kolme peale tagasi. Õnneks saime kaitse pidama ja võidu kätte," rääkis Patrail.

Patrail ei osanud öelda, kas esimese poolaja edu uinutas veidi? "Püüdsime riietusruumis küll üksteist igati motiveerida. Aga jah, teise poolaja algus läks samamoodi käest nagu Bosnias mängu algus."

Kokkuvõttes sai aga rahule jääda ning Patraili sõnul kohaneti vastase uuenenud kaitsega hästi. "Eelmises mängus jäeti rohkem ruumi meie taga- ja joonemängijatele, ääred pääsesid väga vähe viskele. Nüüd tõmbasid vastased keskelt kokku, ääred pidid muutuma agressiivsemaks ning Jürgen [Rooba] viskas omad võimalused hästi ära," kiitis mängujuht 8 väravaga resultatiivseimaks kerkinud kaaslast.