Rasmus Ots (punases) on järjekordselt tõrjunud vastase viske.Foto: Robin Roots
Käsipall
28. oktoober 2017, 22:20

Käsipallikoondise väravalukk Rasmus Ots tegi elu parima mängu (1)

Kas oled varem nii hästi mänginud? küsisid ajakirjanikud Eesti käsipallikoondise Bosnia vastu 29:25 võiduni aidanud väravavahilt Rasmus Otsalt. "Ei mäleta. Ei ole [nii hästi] mänginud," ei hakanud too vastu puiklema.

Mõni hetk hiljem tuli Otsa juurde joonemängija Martin Johannson ning surus puurilukule pähe kireva nokkmütsi. "See on meie parima mängija rändkarikas, vahetab pärast iga mängu omanikku!" selgitas heatujuline Johannson ajakirjanikele.

Väljakumängijate kaitsetöö oli piisavalt heal tasemel, aga Ots pidi samuti andma oma panuse avapoolaja 17:11 eduseisu. Veelgi tähtsamaks muutus tema roll aga teisel pooltunnil, sest edu sulas, külalistel oli mitmel korral võimalik see ühele väravale vähendada, kuid kui miski muu palli teekonnale ette ei jäänud, siis Ots viimasena alati.

"Eelmises mängus viskas Bosnia joonelt umbes kümme, täna ehk neli väravat. Mängisime madalamat kaitset, joonele vastased enam palli ei saanud. Tagamängijad viskasid, aga neid oli võimalik tõrjuda," selgitas Ots väravavahi tööle kaasa aidanud kaitsetaktikat.

"Parandasime iga mängulõiku, näiteks sooritasime positsiooniviskeid paremini välja mängitud kohtadelt. Ja enam polnud otsimist, saime eelmise mängu lõpus sobiva koosseisu paika," lisas ta.

HC Viljandit esindav Ots töötab eletritarvikute müüjana ja poole kohaga lastetreenerina. Millal teda profina võib näha? "Siis, kui pakutakse," oli Otsal vastus kohe varnast võtta.