Ragnar Klavan ja Jürgen Klopp.Foto: REUTERS
Jalgpall
29. oktoober 2017, 19:16

Ootamatult platsile pääsenud Klavani esitus tegi Kloppi rõõmsaks (1)

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan pääses eile pärast ligi poolteist kuud kestnud pausi taas Liverpooli eest platsile. Põhjuseks teise keskkaitsja Dejan Lovreni vigastus, mille horvaat sai vahetult enne Inglismaa liiga kohtumist Huddersfield Towniga. Kuigi Liverpool võitis 3:0 ja Klavan tegutses peatreener Jürgen Kloppi hinnangul vähemalt teisel poolajal hästi, on eestlase tulevik segane.

Kui vähegi võimalik, eelistab Klopp keskkaitses Joel Matipi kõrval näha just Lovrenit. Vahet pole, et horvaat tegi nädal tagasi Tottenhami vastu nii kohutava alguse, et vahetati poole tunni järel välja. Pärast mängu kritiseeris juhendaja hoolealust ka avalikkuse ees. Pealegi mängib horvaat ohtrate valuvaigistite toel, sest tal on probleeme nii selja kui ka Achilleuse kõõlusega. 

Kõik oleks tavapärast rada pidanud minema ka eile, aga Lovren tundis soojendusel Matipiga viimased sööte lükates reielihases valu ja teatas, et pole võimeline mängima. Tema asemele tulnud Klavan sai üsna lihtsa tööpäeva, sest Liverpool oli eelmisel nädalal Manchester Unitedit üllatanud Huddersfieldist kindlalt üle.

Avapoolaja järel oli seis veel 0:0, sest Liverpooli suvine ost Mohamed Salah ei suutnud 42. minutil penaltit realiseerida. Teisel poolajal jõudsid kodumeeskonna eest sihile nii Daniel Sturridge, Roberto Firmino kui ka Georginio Wijnaldum.

„Oli näha, et Klavan vajas mängu sisseelamiseks veidi aega. See oli tema jaoks raske. Tegime otsuse kaks minutit enne väljakule minemist ning ta polnud veel korralikult soojaks saanud. Avapoolajal oli ta pisuti raskustes, kuid teisel poolajal mängis väga hästi. See on meie jaoks hea uudis," kiitis Klopp pressikonverentsil homme 32. sünnipäeva tähistavat eestlast.

Inglismaa liigas 10 mänguga 16 punkti kogunud Liverpool tõusis turniiritabelis kuuendaks, esikohal on jätkuvalt kaotuseta püsiv Manchester City, kes oli võõrsil 3:2 üle West Bromwich Albionist.

Liverpooli järgmine kohtumine on kolmapäeval, kui Meistrite liigas võõrustatakse Maribori. Kas Lovren saab selleks mänguks piisavalt terveks, pole veel teada.