Spordivaria

E-sport tegi järjekordse sammu olümpiamängudele pääsemise suunas (2)

LISA KOMMENTAAR

E-spord vajab oma olümpiat.31. oktoober 2017, 09:23
E-spordi olümpiamängud peaks olema eraldi teema üldse, mitte siduda seda traditsioonilise Olümpiaga. Dota 2, LoL, CS:GO, R6:Siege, Overwatch on näiteks hea näited, kus on tase viidud nii ääretult kõrgele. Mängijad harjutavad kümneid tunde koos oma meeskonnaga ja individuaalselt, tulge näidake füüsilisest spordist neid, kes sama palju tunde oma spordialaga tegelemise peale maha matab. Nii, et igal juhul vääriks see eraldi tunnustust, vaadates, kui palju need mängurid ohveravad, et olla parimad. Muideks, eelmise aasta League Of Legendsi finaalturniiri vaatas 46 miljonit inimest (unikaalset vaatamist), seega ei saa väita, et e-sport pole populaarne. On ja tuleb hetk, kus e-spordi vaatamiste arv ületav tavaspordi vaatamist. Mitte sellepärast, et kõik suured mängurid on, vaid sellepärast, et need on lihtsalt niivõrd huvitavad ja põnevad kuni viimase minutini. Kahju muidugi, et eestist ei ole eriti säravaid tegelasi top tasemele jõudnud. Ilmselt kahe käe näppudel saab kokku lugeda maailma mastaabis häid tulemusi näidanud mängureid.
klassik30. oktoober 2017, 18:38
originaalis peaks mängud olema sellised nagu algselt. ehk siis esimesel päeval pidu, teisel päeval nö juunioride sprint, maadlus, pentatlonis (staadionijooks, kettaheide, kaugushüpe, odavise ja maadlus), poks ja vabavõitlus. kolmas päev täiskasvanute jooksualad, edasi hobuste võiduajamine, pentatlon ehk viievõistlus. Ja viimane päev autasustamine ja pidu. See on OLÜMPIAMÄNGUD!
Kogu ülejäänud jant aga ärgu kandku olümpia nimetust. Tänapäevane kommertsüritus kandku mistahes muud nime. Olgu selleks miski (pea)sponsori nimi, isegi MM vmi. Olümpiast on asjad ikka valgusaastate kaugusel.