Kardo Ploomipuu. Foto: Teet Malsroos
Talisport
1. november 2017, 16:34

FENOMENAALNE! Eesti saab endale esimese sportlase, kes osalenud nii suve- kui ka taliolümpial (4)

Täna, mil Pyeongchangi olümpiamängudeni jääb täpselt sada päeva, avalikustati, et talvistel võistlustel tehakse Eesti spordi ajalugu. Nimelt saame endale sportlase, kes osalenud nii suve- kui ka talimängudel. 

Tõsi, tegemist on parasportlasega, kuid saavutuse kaalu see sugugi ei vähenda. Tuleval märtsil saab Kardo Ploomipuust esimene eestlane, kes osalenud nii suve kui ka talve tippsündmusel, alaks murdmaasuusatamine.

Maailmas on seda ette tulnud tihti. Ajalugu on näinud 136 sportlast, kes võistelnud nii suve- kui ka taliolümpial. Tõenäoliselt ka paraolümpiatel.

"Tahtsin midagi uut proovida," teatas eelkõige oma ujumistulemuste poolest tuntud 29aastane Ploomipuu. Eesti üks edukamaid parasportlasi tunnistab, et konkurente ta veel näinud pole, kuid talve jooksul saab parema pildi ette. 

"Detsembris sõidan Austriasse treeninglaagrisse. Veebruaris teen ühe katsevõistluse," tutvustas ta oma ettevalmistusperioodi. Mingit tulemust Ploomipuu esialgu lubama ei hakka. "Vaatame, kuidas veebruaris võistlus läheb." 

Pyeongchangi paramängud peetakse 9.-18. märtsini. Ploomipuu, kes on Eesti parimaks parasportlaseks valitud 2008., 2011., 2013., 2014., 2015. ja 2016. aastal, võistlusdistantsiks on ühe kilomeetri pikkune klassikasprint.