Eesti taliolümpiakoondise võistlusvorm. Foto: EOK
Olümpia
1. november 2017, 16:27

GALERII | Eesti olümpiakoondis tutvustas oma talvist riietust (11)

Täpselt 100 päeva pärast, 9. veebruaril avatakse PyeongChangi taliolümpiamängud. Sel puhul täna Saku Suurhallis toimunud vaatemängulisel esitlusel näidati uut Salomoni võistlusvormi, mis on disainitud ja valmistatud eritellimusena spetsiaalselt Eesti taliolümpiakoondise jaoks.

Vastavalt koostöölepingule, mille Eesti Olümpiakomitee sel kevadel Balti suurima sporditarvete ketiga Sportlandiga sõlmis, võistleb Eesti olümpiakoondis PyeongChangi 2018 taliolümpiamängudel esmakordselt Salomoni varustuses.

Sportland Eesti juht Gerd Kiili avaldas heameelt, et Eesti olümpiakoondisele õnnestus pakkuda just Salomoni kvaliteetseid riideid ja jalatseid. „Maailmas on vaid üks olümpiakoondis, kellel on Salomoniga sarnane kokkulepe nagu Eestil, ja see on Salomoni kodumaa Prantsusmaa. Oleme rahul, et saame talisportlased saata olümpiale maailma parima varustusega!“ ütles Kiili.

Eesti Olümpiakomitee spordidirektor Martti Raju sõnul on Salomoni võistlusvarustus tipptasemel ja selle valmistamisel on arvestatud PyeongChangi taliolümpial kohapeal valitsevate oludega. „Salomon on talispordivarustuse tipptootja maailmas ja varustus on korralik. On näha, et väheolulisi pisiasju Salomoni jaoks ei eksisteeri. Kõik on tehtud parimal võimalikul viisil - alustades PyeongChangi tuulistesse ja külmadesse tingimustesse sobivate ning liikumisvabaduse tagavate materjalide kasutamisest lõpetades Eesti rahvuslikku eripära rõhutava ja pilkupüüdva disani loomisega,“ kirjeldas Raju.

Raju kinnitusel olümpiakoondise täpset suurust ja sportlaste nimesid veel välja hõigata ei saa. „Enamikul aladel kestab kvalifikatsiooniperiood jaanuari keskpaigani. Konkurents olümpiakohtadele on tihe ja mängudele pääsemine sõltub sportlaste olümpiaeelse hooaja tulemustest.“

Ideaalis võib olümpial näha Eesti sportlasi võistlemas kuuel spordialal – murdmaasuusatamine, laskesuusatamine, kahevõistlus, suusahüpped, mäesuusatamine ja kiiruisutamine. „Kõige raskem on kvalifikatsioonisõelast läbi murda ilmselt kiiruisutajatel. Reaalseks pean varianti, kus koondise suuruseks kujuneb 18-20 sportlast,“ ütles Raju.

Eesti Olümpiakomitee kinnitab PyeongChangi olümpiakoondise jaanuari lõpus.

PyeongChang 2018 taliolümpiamängud on viieteistkümnendad talimängud, kus võistlustulle asuvad ka Eesti sportlased. Mängud toimuvad 9.-25. veebruaril Lõuna-Koreas, programmis on 102 võistlust seitsme spordiala 15 distsipliinil. Taliolümpiale on oodata umbes 3000 sportlast ligi 100st riigist.

Eesti Olümpiakomitee töötab spordi katusorganisatsioonina tippspordi arendamise, noortespordi kandepinna laiendamise ja liikumisharrastuse edendamise nimel, järgides olümpiaväärtusi ja ausa mängu reegleid. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on PAF, Coop, ERGO, JCDecaux, Monton, Nike, Olympic Casino, Toyota Baltic ja USS Security.