Liverpool vs Maribor 3:0.Foto: PHIL NOBLE
Meistrite liiga
1. november 2017, 23:37

GALERII | Ajalugu teinud Klavan aitas Liverpooli kohustusliku, kuid raske võiduni (3)

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan kuulus tänases Meistrite liiga matšis Liverpooli algkoosseisu, kui Inglismaa suurklubi võitis kodustaadionil 3:0 Sloveenia meistrit Maribori. 

Viljandis sündnud mees moodustas täna Liverpooli keskkaitsepaari koos Kameruni koondislase Joel Matipiga. Tegemist oli ajaloolise matšiga, sest kunagi varem polnud ükski eestlane Meistrite liiga põhiturniiril algkoosseisu kuulunud.

Kuigi võõrsil tegi Liverpool Mariborile tuule alla skooriga 7:0, siis täna asjad päris nii lihtsalt ei käinud. Sloveenia klubi tuli mängule kindla plaaniga oma värav puutumatuna hoida. Sisuliselt seisis 11 meest kaitses ja tõrjus Liverpooli rünnakuid.

Avaväravani jõudis kodmeeskond alles teise poolaja alguses, kui täpne oli Mohamed Salah. Paar minutit hiljem oli Liverpoolil kasutada penalti, kuid James Milneri löögi tõrjus väravavaht Jasmin Handanović.

64. minutil oli aga just Milner see, kes andis hea söödu Emre Canile, kes Liverpooli edu kaheväravaliseks kasvatas. Päris mängu lõpu eel sai jala valgeks ka Daniel Sturridge. 3:0 seisul Eesti jalgpalliajalukku minev matš ka lõppes.

Kohtumise tipphetked:



Tegelikult ongi Klavan ainus eestlane, kes Meistrite liiga alagrupiturniiril väljakul on käinud. Tema esimene etteaste leidis aset 2009. aasta 29. septembril, kui eestlase koduklubi Alkmaar võõrustas Liege’i Standardi meeskonda. 1:1 viigiga lõppenud kohtumises sekkus Klavan vahetusest ja sai väljakul olla kaheksa minutit. 

Klavani saavutusele on kõige lähemal olnud Mart Poom, kes kuulus hooajal 2005-06 Londoni Arsenali ridadesse ning istus toona kahes Meistrite liiga matšis Arsenali varumeestepingil (andmed portaalist transfermarkt.de). Arsenal jõudis hooaja lõpuks finaali, kus kaotati 1:2 Barcelonale.

***

Kõik tänased tulemused:

E-alagrupp:

Liverpool – Maribor 3:0

Sevilla – Moskva Spartak 2:1

Tabel: 1. Liverpool 8 punkti, 2. Sevilla 7, 3. Moskva Spartak 5, 4. Maribor 1

F-alagrupp:

Napoli – Manchester City 2:4

Donetski Šahtar – Feyenoord 3:1

Tabel: 1. Manchester City 12, 2. Donetski Šahtar 9, 3. Napoli 3, 4. Feyenoord 0

G-alagrupp:

Beşiktaş– Nicosia Apoel 1:1

Porto – Leipzig 2:1

Tabel: 1. Beşiktaş 10, 2. Porto 6, 3. Leipzig 4, 5. Monaco 2

H-alagrupp:

Dortmund – Apoel 1:1

Tottenham – Madridi Real 3:1

Tabel: 1. Tottenham 10, 2. Madridi Real 7, 3. Dortmundi Borussia 2, 4. Nikosia Apoel 2