Mantas Kalnietis palliga. Foto: Richard Morgano
Korvpall
2. november 2017, 19:06

Leedu korvpallitäht: eelmisel hooajal oli mängimine töö, tänavu nauding

Leedu üks paremaid tagamängijaid Mantas Kalnietis alustas tänavu teist hooaega Itaalia tippklubi Olimpia Milano ridades. Kui mullu oli raske, siis tänavu enam mitte. 

Nimelt vahetas meeskond pärast ebaõnnestunud hooaega peatreenerit, kui Jasmin Repešalt võttis ohjad üle kohalik mees Simone Pianigiani. Kalnietis tunnistab, et värske lootsiga on olukord tunduvalt paranenud. 

"Meeskond oli ka eelmisel aastal hea, kuid nüüd valitseb siin täiesti teistsugune atmosfäär," kinnitas leedulane. "Meil on treener, kes usub oma mängijatesse ja usub siiralt, et suudame Euroopa tippkonkurentsis mängida." 

Ta lisab: "Eelmisel aastal oli Milano meeskonnas mängimine töö. Tänavu on see aga puhas nauding. Väike detail, mis muudab oluliselt kogu mängupilti." 

Mullu lõpetas meeskond Euroliigas viimase, 16. kohaga. Tänavu on hooaega alustatud neljast mängust vaid ühe võiduga, kuid Milano väljanägemine tunduvalt lõbusam. 

Kalnietise roll on pingilt sekkumine, mil ta peab mängujuhina tempot kontrollima. Senine saak on 31aastasel palluril keskmiselt 16 minutiga 6,5 punkti ja 2,8 resultatiivset söötu. 

Milano hooaeg jätkub juba täna õhtul, kui külla sõidetakse Tel Avivi Maccabile.