Rodrigue Beaubois (palliga) tõusis Baskonia kangelaseks. Foto: Twitter
Euroliiga
2. november 2017, 23:12

VIDEO | Peatreenerit vahetanud Raieste koduklubi avas lõpusekundite korviga Euroliiga võiduarve

Baskonia korvpallimeeskonna ebaõnn sai Euroliigas täna õhtul otsa, kui koduväljakul teeniti ülimagus 85:84 võit Ateena Panathinaikose üle. 

Pärast nelja kaotust otsustas tänavuse hooaja eel Baskonia peatreeneriks määratud Pablo Prigioni ameti maha panna, sest tulemused oli nigelad. Ohjad võttis üle Pedro Martinez, kellele tänane kohtumine Euroliigas esimeseks oli. 

Võõrustajad alustasid kohtumist resultatiivselt, kui avapoolajaga visati juba 47 punkti. Aga vastane ei andnud palju järele, sest edu oli pikale vaheajale minnes vaid kaks silma. 

Kolmandal veerandajal sai Panathinaikos aga ohjad ühe rohkem enda kätte. Sama tendents jätkus ka viimasel neljandikul, kui kreeklased kasvatasid edu juba seitsmele punktile. Veel minut enne lõppu oli külaliste edu neli silma. 

Siis aga tabas Jayson Granger kolmepunktiviske ning tabloole jäi 28 sekundit. Panathinaikose rünnak ebaõnnestus ning vaid paari sekundiga üle väljaku tuisanud Rodrigue Beaubois tabav vise viis Baskonia omakorda ühega ette. Külalised enam vähem kui kahe sekundiga viskele ei jõudnudki. 

Nõnda avaski Sander Raieste leivaisa Baskonia Euroliiga viiendas voorus lõpuks võiduarve. Hispaanlaste poolelt viskas Granger parimana 20 punkti. Panathinaikose resultatiivseim oli Nikos Pappas 22 silmaga. 

Samal ajal peetud kohtumises alistas Tel Avivi Maccabi koduväljakul 79:68 Milano Armani meeskonna. Võitjate parim oli Deshaun Thomas 14 punktiga. Itaallaste satsile tõi Dairis Bertans 13 silma. 

Tabeliseis: