Himki surus Reali põlvili. Foto: Twitter
Euroliiga
2. november 2017, 23:58

VOT NII! Kalev/Cramo Ühisliiga vastane üllatas võõral väljakul Madridi Reali

Korvpalli Euroliigas sündis väike üllatus, kui Madridi Real kaotas koduväljakul 80:86 Moskva Himkile. 

Kodumeeskond lasi kaugetel külalistel kohe oma mängumootori käima saada, kui avaveerandil lasti Himkil visata 25 punkti. Poolajaks oli Reali kaotusseis kuus punkti. 

Pärast pikalt pausilt naasmist jätkus kohtumine sarnases võtmes ning Himki kasvatas eduseisu viimase veerandaja eel seitsmele. Real kosus ning pääses vähem kui kolme minutiga omakorda juhtima. Venelastel oli aga vastus olemas. 

Alexei Švedi juhtimisel tehti 12:2 spurt, millega omakorda turvaliselt üheksa juhtima pääseti. Aga ka see polnud veel kõik. Real sai kaitse pidama ning vähendas vahe vaid kolmele punktile, kui tabloole oli jäänud 2.09. 

30 sekundit enne kohtumise lõppu oli kodumeeskonnal kahepunktilisest kaotusseisust kasutada rünnak, kus õnnestus täiesti vabale kolmepunktiviskele mängida Luka Doncic. Müstilist hooaega tegev noormees aga eksis ning sellega oli kohtumise saatus otsustatud. 

Võitjate poolelt tõusis üleplatsimeheks Alexei Šved 20 punktiga. Reali resultatiivseim oli senise hooaja kõige tagasihoidlikuma etteaste teinud Luka Doncic 12 silmaga. 

Ühtlasi oli see Hispaania tippklubile hooaja esimeseks kaotuseks. Ainsana jätkab puhta lehega Olympiacos, kes peab oma viienda vooru kohtumise homme. 

Tabeliseis: