Isaiah Briscoe. Foto: Steve Dipaola
Korvpall
3. november 2017, 22:09

VIDEO | VIIMAKS! Kalev/Cramoga liitus NBA õhku nuusutanud andekas tagamängija

BC Kalev/Cramo on sõlminud lepingu tagamängija Isaiah Briscoe’ga (21), kes veel kevadel mängis NCAA ühes vägevaimas ülikoolis, Kentucky’s, John Calipari juhendamisel.

Oma atleetlikkuse ja agressiivsusega juba keskkoolis silma paistnud ning 2015. aastal oma aastakäigu seas riigi kõige andekamaks mängujuhiks tituleeritud Briscoe’d on võrreldud "härjaga portselanipoes". 191 sentimeetrine pallur teenis tänavuse NBA draft´i eelvaadetes kiidusõnu nii oma kaitse- kui läbimurdeoskuste eest, tunnustamist leidsid ka tema visadus lauavõitluses ning liidriomadused. Miinuspoolelt toodi kevadistes tutvustustes esile keskpärast kaug- ja keskpositsiooni viset ning ideaalsete oskuste puudumist mängujuhina, ideaalse kasvu puudumist number kahe positsioonil mängimiseks. Ent seda kõike mõistagi NBA kontekstis.

Tänavuses draft´is jäigi mees NBA-sse valimata, suveliigas esindas ta Philadelphia 76ersit ja kuulus korraks ka Portlandi hooajaeelsesse nimekirja. 2014. aastal tuli Briscoe USA U18 koondisega maailmajao meistriks (näiteks koos Jaylen Browni ja Justice Winslow’ga). Kentucky Wildcats’is mängitud kahe hooaja keskmised näitajad olid 10,9 punkti, 5,4 lauda, 3,7 söötu. Kuid vaid pisut üle ühe kaugviske mängu kohta. Kevadel jõuti NCAA play-off´is kaheksa hulka, kus jäädi napilt alla North Carolina’le. Briscoe teatas seejärel otsusest NCAA-karjäär lõpetada ja kandideeris NBA draft´i.

Briscoe stiilinäide hooajaeelsest kohtumisest: 

Euroopas ei ole mees varem mänginud ja teeb oma debüüdi loodetavasti juba TTÜ meeskonna vastu teisipäeval!