Isaiah Briscoe palliga. Foto: Steve Dipaola
Korvpall
3. november 2017, 22:57

Kalev/Cramo uus täiendus õppis hooaja eel NBA ühelt paremalt mängumehelt

BC Kalev/Cramo teatas, et nende otsingud on lõpuks tulu toonud ning meeskonnaga liitub Isaiah Briscoe. 21aastane tagamängijal ei õnnestunud küll tänavu NBAsse murda, kuid hea kooli sai ta suve jooksul sellele vaatamatagi. 

Nimelt otsustas Briscoe, et jätab ülikooli pooleli ning üritab unistuste liigasse pääseda. Draft´is ta siiski valituks ei osutunud, kuid töö NBA suunas läks edasi. Noormees treenis juunis Portland Trail Blazersi juures ning septembri lõpus kutsuti ta ka ametlikku treeninglaagrisse. 

Seal avanes Kalevi värskel täiendusel võimalus iga päevaselt NBA ühelt paremalt mängujuhilt Damian Lillardilt nii mõndagi õppida. Briscoe leidis Portlandi tähest enda mentori. 

"Siin ei saa endal puhkehetke lubada, sest pidevalt tuleb meeles pidada, kui kõvade meeste vastu tuleb astuda," rääkis Briscoe oktoobri alguses USA meediale. "Pean igal treeningul endast maksimumi andma ja end parimast küljest näitama. Ainult nii saab paremaks."

Kogu selle perioodi oli talle Lillard suureks abiks. "Ta on minu jaoks kogu aeg olemas. Süstib minusse enesekindlust ja juhendab, kuidas teatud olukordi väljakul lahendada," ütles Briscoe ligi kuu tagasi. 

Pallur sai kaasa teha ka Portlandi hooajaeelses avakohtumises, kus ta viskas üheksa minutiga kaheksa punkti. "Terve poolajapausi arutlesin koos temaga (Lillard), kuidas mängus paremini hakkama saada," meenutas Briscoe kohtumist Pheonix Sunsi vastu. 

"Võtsime läbi iga pisemagi detaili. Ta mitte lihtsalt ei lähe platsile mängima, vaid mõtleb olukorrad läbi ja tänu temale saan ka mina oluliselt paremaks. Temast on saanud minu mentor ja olen saanud igakülgset abi." 

"Mina õppisin sellistelt tegijatelt nagu nagu näiteks Mo Williams ja Steve Blake. Tean, kui tähtis on kogenumate mängijate abi ja eeskuju. Mitte ainult mänguliselt, aga ka mentaalse poole pealt. Tahan, et ta (Briscoe) saaks siit laagrist maksimumi," lisas Lillard omalt poolt. 

Teadupärast Briscoe ikkagi Portlandi meeskonna juurde ei jäänud. Küll aga sai ta sealt hea kooli, kui lisaks Lillardile sai ta ka head nõu teistelt kogenutelt NBA tegijatelt. 

Muide, Briscoe kohta on veel üks põnev fakt: tema nõbu on Boston Celticsi tähtmängija Kyrie Irving.