Liigume
6. november 2017, 14:00

Oktoobri ja jooksuhooaja kokkuvõte

Mis oktoober? Mis lumi? Meil siin valmivad rõdu peal alles maasikad... okei, üritasid vähemalt, kahjuks mädanesid enne küpsemist ära. Sel korral teen kokkuvõtte üsna vara, sest ma ei kavatse kuu lõpuni mitte ühtegi kilomeetrit enam maha joosta või treenida. Ja seda täiesti ilma süümepiinadeta. Kui ma hakkasin mõtlema, mis olid oktoobri highlight'id, jõudsin järeldusele, et see kuu on olnud ikka meeletult pikk kuu.1. oktoobril osalesin Paide-Türi jooksul, kus jooksin uue rekordi ja jätsin (loodetavasti) ka järgmiseks korraks väikese varu. 7. oktoobril jooksin Tartus maratoni, mis osutus mõnusaks elamuseks. Ühtlasi lõppes ära ka linnajooksude sari, kus anti imeilus medal. Kui eelenevatel aastatel on sarja lõpetamise puhul kingituseks olnud uued tossud, siis seekord kõigest edasi-tagasi laevapilet Tallinnast Helsingisse või Helsingist Stockholmi (kui oled sellest piletist huvitatud - kirjuta ja arutame). Viimasel juhul tuleb veel reisijamaks ka maksta. Lisaks

Oktoober numbrites:

  • kilomeetreid: 106,2 km
  • treeningutele/võistlustele kulunud aeg: 20,5 h
  • jooksupäevi: 8 (jep, lugesite õigesti), nendest kaheksast kolm olid siis võistlusjooksud... omg.

Põhimõtteliselt panin Tartu maratoniga lukku selle aasta jooksuhooaja, käisin veel Pärnus ka jooksmas ja ülejäänu on täiesti teadlik jooksupuhkus. Novembrist kolin mõneks kuuks nüüd siseruumidesse ja kuna endine GymLeco muutis ennast 24-7 Fitnessiks, mis tähendab lisaks odavamale kuutasule ka seda, et saan 24/7 trenni minna, siis plaanin mõnda aega võimalikult palju rühmatrenne külastada. Kusjuures, ühe kaardiga saan käia Tallinnas neljas spordiklubis ja varsti ka Tartus avatavas klubis. Olen mitu aastat käinud trennis enne tööd hommikuti just odavama kuutasu tõttu aga nüüd ei ole enam vahet.

Sel hooajal avastasin/õppisin päris palju uusi asju:

  • Ma olen ilmselt jõudnud igal distantsil sinna punkti, kus uue rekordi jooksmine on muutunud üsnagi raskeks.
  • Tundub, et ka mu vanus on sealmaal, kus ilma soojenduseta enam lõike jooksma minna ei tasu, maksab kätte. Ah, hüvasti noorus... :D
  • Ma võin ära teha kõik trennid, venitused, harjutused ja olla valmis minema läbi tulest ja veest aga kui kehale piisavalt õiget kütust ei anna, on kõik eelnev tühine.
  • Kui varem jooksin võistlustel alati rekordi nimel, siis nüüd oskan ka nautida - alati ei pea head tulemust jooksma!
  • Inimesed on kohati arusaamatud. Kui ma panen kirja midagi, mis mind nt jooksuvõistlusel häiris, siis üritan alati põhjendada ja välja tuua, mida saaks paremini teha aga mõned inimesed ei kannata seesugust kriitikat üldse - selle asemel, et teha asja järgmine kord paremini, tulevad ütlema "ei, sinu kogemus on vale". See on väga huvitav lähenemine asjale, sest teised teavad ikka paremini, mida sa tunned, onju!
  • Ja on inimesi, kes saavad aru, mida tähendab kriitika või teise inimese kogemus. Näiteks Saue õhtujooksu korraldaja kirjutas mulle isiklikult ja tänas, et ma oma nägemust jagasin ning kutsus järgmine aasta ka osalema. Ja üleüldse, ei pidanud vaevaks, et auhind koju kätte ära tuua. No nii tore inimene ei saa olla lihtsalt ju? :)
  • Ehk viimasest punktist lähtudes - jooks on sõprus ja jooks ühendab! Olen just sel aastal leidnud nii palju uusi sõpru ja tuttavaid. Kui ma peaks teid kõiki nimeliselt välja tooma, siis te ilmselt loeks seda postitust mitu päeva. Äge, et olemas olete!

Ja väike üleskutse nendele naistele, kes vihkavad oma kaalu. Kui Sa päriselt tunned, et tahaks selle kaalu sodiks visata, siis võid selle nõmeda kaalu mulle anda. :D Mul nimelt ei ole kunagi sellist asja olnud, olen mõelnud osta aga pole lihtsalt nii kaugele jõudnud. Nii uskumatu kui see ka pole.

Ja ps, lisasin eelmisesse postitusse nüüd lõpuks ka Enerviti müügijuhi Toomas Ellmanni kommentaari energiatablettide kohta (viimane lõik). Keda huvitab, kas ta kiitis või hoopis laitis neid (hmhm, kindlasti laitis!), peab minema ja järgi uurima. ;)

Kuna sügis on sel aastal kestnud juba 10 kuud, siis ma ilusat sügise jätku ei soovi... soovin hoopis mõnusat olemist!

Loe Kristina blogi http://fitkristina.blogspot.com.ee/.