Valga pallur Roberts Freimanis.Foto: Martin Ahven
Korvpall
4. november 2017, 19:07

Lätlased vedasid Valga Pärnu vastu võiduni, suvepealinlasi ei aidanud ka Rannar Raabi kaksikduubel (1)

Korvpalli Eesti meistrivõistlustel peeti täna kaks kohtumist. Kui Rapla alistas kindlalt G4S Noorteliiga, siis Valga ja Pärnu pidasid omavahel tulise kohtumise.

Valga alustas kohtumist suurepäraselt ning ühel hetkel olid Kristaps Zeidsi hoolealused Rain Raadiku (lõpuks 14 punkti ning 11 lauapalli) ja Roberts Freimanise vedamisel mängu juhtimas 38:24.

Ent suvepealinlased ei andnud alla ning jõudsid kolmandal veerandajal võõrustajatele jälile. Sealjuures läks Pärnu ka viivuks juhtima (47:46).

Heiko Rannula juhendatavate tagasitulekus mängisid suurt rolli kaks tegurit: agressiivne kaitsemäng ning Rannar Raap, kes viskas ohtralt korve ning jagas mõnuga ka resultatiivseid sööte.

Viimasele veerandajale mindi 64:64 viigiseisus, kuid Valga haaras kiirelt eduseisu ning suutis seda suuresti tänu kolmepunktivisetele ka lõpuni hoida, ehkki Pärnu oli endiselt ohtlik. Valga võitis lõpuks 93:87.

Kristaps Miglinieks viskas võitjate eest 21 punkti, Freimanis toetas teda 18 silmaga. Pärnu eest tegi väga hea esituse Raap, kes kogus 19 punkti kõrvale 11 resultatiivset söötu.

Rapla alistas G4Si 92:60. Kohtumise resultatiivseimana tõi kaotajate Ron Arnar Pehka 17 punkti, võitjate skoorikuningaks tõusis 16 silmaga ameeriklane Nolan Cressler. Ta võttis ka üheksa lauapalli.

Liigatabelisse kogus Valga ühe kaotuse kõrvale viienda võidu ning on teine, Pärnu jätkab ühe võidu ja nelja kaotusega eelviimasel ehk seitsmendal kohal. Rapla saldo - neli võitu ja kaks kaotust - hoiavad neid kolmandal positsioonil, G4S pole senises kolmes kohtumises veel võidurõõmu tundnud.