Eric Bledsoe.Foto: Christian Petersen
Korvpall
8. november 2017, 16:28

VABADUS! NBA mängumees pääses lõpuks juuksurisalongist minema

Phoenix Sunsi tagamees Eric Bledsoe saab taas kergemalt hingata, pärast seda kui tema mängijaõigused Milwaukee Bucksi vahetati. 

Suns alustas läänekonverentsis Earl Watsoni juhtimisel kolme järjestikuse kaotusega, pärast mida näidati hundipassi ka peatreenerile. Pärast kolmandat kaotust säutsus klubi mängujuht Eric Bledsoe twitteris, et ei soovi seal enam olla. 

Kuigi mees säutsus täpsemaks ei läinud, sai enamus USA meediast asjast üheselt aru - Bledsoe on kaotustest väsinud ja soovib Phoenixist uttu tõmmata.

27aastane mängumees oma säutsu avalikkusele ei kommenteerinud, aga kui meeskonna juhid läksid talt selgitusi nõudma, sõnas ameeriklane, et oli oma kaaslasega juuksurisalongis ning väsis tema järgi ootamisest.

Säutsu eest trahvis NBA rünnakute dirigenti 10 000 dollariga. Meeskonnakaaslane Jared Dudley sõnul oli tegemist loogilise vastumeetmega.

"Liiga ei soovi, et mängijad hakkaksid sotsiaalmeedia vahendusel klubi musta pesu pesema," sõnas Dudley. "Ma olen kindel, et ta kahetseb praegu oma tegu ning käituks teisiti, kui tal oleks see võimalus. Mängijad ei saa vahetustehinguid nõudma hakata, isegi intervjuudes hoiame oma suud kinni. Need peavad jääma klubi siseasjadeks."

Pärast intsidenti Bledsoel enam tulevikku Phoenixis polnud ning sellest andsid mõista ka klubi juhid, kes mehe koju oma tegude üle järele mõtlema saatsid.

Eile sai aga mõtlemisaeg läbi, kui NBA kinnitas, et Suns saatis Bledsoe Milwaukeesse, saades vastu Greg Monroe ja esimese ning teise ringi draft'i valiku. 

Bledsoe jaoks on Bucksi näol tegemist tema kaheksa aastase NBA karjääri kolmanda klubiga. Mehe keskmisteks näitajateks unelmate liigas on 13,1 punkti, 4,6 söötu, 3,6 lauapalli ja 1,4 vaheltlõiget mängu kohta. 

Vastassuunas liikuv Monroe jõudis NBAsse 2010. aastal ning tema keskmisteks näitajateks on 14,0 punkti, 8,7 lauapalli 2,2 korvisöötu ja 1,1 vaheltlõiget mängu kohta.