Bosnia ja Hertsegoviina fännid. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
8. november 2017, 17:53

Eesti Jalgpalli Liit peab Bosnia fännide pärast kõvasti kukrut kergitama

FIFA distsiplinaarkomisjon teatas värskelt, et karistab Eesti Jalgpalli Liitu enam kui 25 000 euro suuruse trahviga Bosnia ja Hertsegoviina fännide ebasobiva käitumise eest 10. oktoobri valikmängus.

Nüüd teataski FIFA, et EJL-il tuleb trahviks välja käia 30 000 Šveitsi franki ehk umbes 25 900 eurot, kuna ebasobivat käitumist ei suudetud korraldajana ära hoida, kirjutab Soccernet.ee

Bosnia vutiliit sai Eestis toimuva eest 40 000 Šveitsi frangi suuruse (34 500 eurot) karistuse. Lisaks trahviti neid ka kolm päeva varem Belgia võõrustamisel süüdatud pürotehnika eest 7500 frangi ehk umbes 6500 euroga.

***

Eesti ning Bosnia ja Hertsegoviina vahelises mängus loopisid vastasmeeskonna poolehoidjat kümneminutilise mängu järel väljakule hunniku tõrvikuid, mistõttu kohtunik ajutiselt ka mängu peatas. 

Eesti jalgpalliliidu infojuhi Mihkel Uibolehe kommentaar Õhtulehele: „Tegemist on Bosnia kõige suurema ultrafänni rühmitusega, mis resideerub väljaspool Bosniat, peamiselt Skandinaavia riikides. Nad on varemgi mitmetel Bosnia valikmängudel sekkunud kohtumise käiku erinevate korrarikkumistega. Antud juhul lahkuti pärast pürotehnika loopimist staadionilt ja mindi linna."

Mängul korda taganud turvafirma Meeskond lausub, et raketid olid staadionile juba varem smuugeldatud. „Tänaseks kogutud tõendid viitavad, et suur hulk pürotehnikat ei sisenenud staadionile pääslatest," avaldas Meeskond Security OÜ juhatuse liige Eigo Sõster