Kaia Kanepi 2011. aastal koos treener Silver Karjusega.Foto: Mati Hiis
Tennis
9. november 2017, 21:53

Silver Karjus ilmsiks tulnud voodisse pugemisest: muidugi ma tegin vigu (102)

Aastatel 2010-2012 Kaia Kanepit treeninud Silver Karjus kommenteeris värskelt avaldatud raamatus ilmsiks tulnud asjaolusid. "Kaia on avameelselt avanud tennisemaailma valusid ja võlusid. Professionaalses mõttes püüdsin teda treenerina maksimaalselt aidata. Muidugi tegin ma vigu ja seda on võimalik tagantjärele tunnistada," ütles Karjus.

"Mõistetamatuks jääb aga pooltõdede ja valikuliste sündmuste kirjeldus. Säästmaks peategelase väärikust ja tahtmata kuidagi kahjustada Kaia mainet, ei taha ma teemat rohkem kommenteerida."

Refereeritud artikli täistekst Delfis.

***

Kaia Kanepi kirjeldas oma värskelt ilmunud elulooraamatus, kuidas tollane treener Silver Karjus tema voodisse puges.

Kanepit aastatel 2010-2012 juhendanud Silver Karjust puudutav osa algab kirjeldusega Prantsuse Rivieras toimunud ITFi turniirist. Ta oli võitnud ühe seti ja kaotanud teise ning käis enne kolmandat tualetis. Seal olles kuulis ta seina tagant, meeste poolelt eestikeelset sõimu: "Krt, tra, sa vana kuradi lits, vaheta ometi see nui ära!"

Kanepi taipas, et too omaette vanduja oli tema enda treener. "Nui" tähendab reketit, mille keeled olid kulunud, Kanepi polnud mängu ajal pannud tähele treeneri soovitust seda vahetada. Kaia oli šokeeritud, kuid vahetas katkiste keeltega reketi ära. Õhtusöögi ajal küsis Kanepi Karjuselt selgitust ning too seletas, et temas on kaks poolt ja palus toda teist mitte tähele panna.

 

Aga üks asi ei andnud veel talle rahu: esimesel päeval lõunauinakut tehes puges Karjus mängija kõrvale voodisse. Nimelt elati rahapuuduse tõttu ühes toas. 

"Ma ei ole Silverisse armunud ja mul pole tema kui mehe vastu õigupoolest mingeid soojemaid tundeid, aga ma lasen sellel siiski sündida. Mu elus pole juba ammu ühtki lähedast inimest olnud. Silveri sõim ja eriti litsiks sõimamine riivab mind seetõttu eriti valusasti," räägib Kanepi.