Kalmer Musting.Foto: Aldo Luud
Käsipall
12. november 2017, 22:10

Musting pärast Läti meistrite alistamist: imemängu ei teinud, aga rutiinselt heast esitusest piisas

Käsipalli Balti liiga nädalavahetuse mängudemaratoni lõpetasid kolm Eesti klubi pühapäeval kui kirja saadi üks võit ja kaks kaotust. Ainsana jätkas võidukalt Põlva Serviti, alistades kodusaalis Läti meister Riia Celtnieksi 36:24 (17:12). HC Tallinn ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper pidid vastu võtma kaotused.

Eesti meister Serviti kirjutas B-alagrupi tabelisse kolmanda järjestikuse võidu ning on nii Balti kui koduliigas sel hooajal endiselt võitmatu. Serviti tõusis tänu Zaporožje ZTR-st paremale väravate vahele ka alagrupiliidriks, HC Tallinn on samas kuuikus kahe punktiga neljandal astmel.

Pühapäeval tegid põlvalased ja eriti Henri Sillaste varakult ühe särava perioodi kui 3:3 viigiseisult võitsid järgmised viis minutit tulemusega 6:0 ning 29aastane paremäär viskas neist viis väravat. "Kolm olid muidugi karistuvisked, aga see oli hea periood," hindas Serviti juhendaja Kalmer Musting. "Võinuks vahet veelgi käristada, aga jätsime mitmeid üks-üks olukordi lahendamata."

Poolaja võitis Serviti 17:12 ja suurendas teisel pooltunnil vahet veelgi, võttes kindla 36:24 võidu. "Imemängu ei teinud, aga rutiinselt heast esitusest piisas ka," sõnas Musting. "Meil on hetkel hea komplekteeritus ja saame igale positsioonile pea samaväärse vahetusega pidevalt lisakäike leida."

Serviti poolelt viskas Roman Aizatullov 8, Sillaste 7, Martin Grištšuk 6, Hendrik Varul ja Carl-Eric Uibo 3, Sander Sarapuu ja Anatoli Tšezlov 2 ning Kristjan Muuga, Raiko Rudissaar, Sergei Ljubtšenko, Siivo Sokk ja Henri Hiiend ühe värava. Lauris Eglitis oli lätlaste resultatiivseim 8 tabamusega.

Eile ajaloolise esimese võidu Balti liigas saanud HC Tallinn pühapäeval sama edukalt Leedu tippklubi Kaunase Granitas-Karysi vastu ei saanud. Alustati jälle resultatiivselt nagu päev varem Celtnieksi vastu, kuid mõõnaperioode tuli liigselt sisse ning Leedu liigas kaotuseta esinev Granitas sai 31:26 (16:12) võidu.

Enrico Anton ja Veiko Luik tabasid pealinlaste kasuks kuus korda, Marko Slastinovski, Markus Viitkar ja Rainer Kelk said kirja 3, Risto Kiil ja Rauno Aus 2 ning Johannes Treimanis 1 värava. Leedukatest viskasid Vaidas Drevinskas ja Modestas Štarolis 7 väravat.

Kehralased jätkavad kolme vooru järel punktita

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper naaseb Leedu-turneelt tühjade pihkudega, sest kaotati mõlemal päeval. Kui laupäeval kaotati kuue väravaga meistermeeskond Klaipeda Dragunasele, siis täna vannuti 23:27 (11:14) alla kohalikus liigas hetkel neljandal kohal paiknevale Vilniuse VHC Šviesale.

Kehralased alustasid hästi, rünnak toimis, Mikk Aasmaa tegi häid tõrjeid ning eestlased juhtisid 7:3 ja 9:6. Siis saabus mõõn ja 7:1 spurdi toel võttis ohjad Šviesa. Viimase sekundi tabava viskega võtsid leedukad riietusruumi kaasa 14:11 eduseisu. Teise pooltunni algul jõudis Kehra korra kahe värava kaugusele, ent mitte kordagi enam lähemale.

Šviesa kirjutas tabelisse teise võidu tulemusega 27:23, Kehra jätkab punktita. Abdel Djalil Machou oli teist päeva järjest kehralaste resultatiivseim, täna 9 väravaga. Kaspar Lees viskas 7, David Mamporia ja Dmõtro Jankovski 2, Antti Rogenbaum, Martin Nerut ja Bogdan Vukoicic 1 värava. Vastastel oli täpseim Valdas Drabavičius samuti 9 tabamusega.

"Algus oli väga hea, poolaja lõpp vajus ära, aga teine pooltund oli kohutav," võttis Kehra peatreener Kaupo Liiva lühidalt kokku. "Võitlust oli palju, aga meie realiseerimine jättis kõvasti soovida. Positiivse poole pealt võiks esile tõsta väravavahte – Mikk Aasmaa on viimaste mängudega kindlust kogunud ja Mikola Naum esineb stabiilselt, tänagi tõrjus kaks karistusviset."

A-alagruppi juhib täisedu 8 punktiga tiitlikaitsja Riihimäe Cocks. Dobele ZRHK Tenaxil, Dragunasel ja Šviesal on 4 silma. Läti klubil on seejuures üks mäng varuks, nagu ka Viljandi HC-l, kes jätkab kahe punkti peal. Balt liiga jätkub nelja nädala pärast kui 9. ja 10. detsembril peetakse kümme kohtumist – neist kuus Kehras ja Põlvas.