Ardo Kreek. Foto: Alar Truu
Võrkpall
19. november 2017, 21:04

Kolmekuulise vigastuspausi järel platsile naasnud Kreek: kõige kindlam tunne ei olnud

Eesti võrkpallikoondise raudvara Ardo Kreek alustas metsiku suve järel oma klubihooaega alles eile õhtul, kui pikaaegse leivaisa Paris Volley eest tänavu esmakordselt platsile jooksis. 

Nimelt segas juba alates septembrikuust saati tempomeest vigastus. Tihe koondisesuvi oli jättis oma jälje ning puusaliigesesse tekkis põletik. Nüüd on hädadega kõik. "Lõpuks võib öelda, et vigastus on möödas," ütles Kreek täna Õhtulehele. 

"Lootsin, et läheb tunduvalt kiiremini üle. Midagi teha polnudki. Pidin lihtsalt ootama ja vaatama. Iga kümne päeva tagant käisin arsti juures kontrollis. Lõpuks hakati lubama natuke rohkem koormust andma," võttis koondislane vigastuspausi kokku. 

Kuigi liigutama sai Kreek juba varem hakata, siis pallitrenni tegi ta enne hooaja avamängu napp nädal. "Kõige kindlam tunne ei olnud," kirjeldas ta esimesi emotsioone. "Kui välja arvata esimene serv, mis võrku lõin, siis midagi muud hullu ei teinud."

Parisi 3:1 võidumängus Ajaccio üle käis meie mees platsil episoodiliselt. Küll aga sai keskblokeerija kenasti hakkama. Tema kontosse kogunes neli punkti: rünnakuid realiseeris ta 2/1, lisaks üks serviäss ning kaks blokipunkti. 

Esimene samm platsile naasmisega on astutud, nüüd saab vaid paremaks minna. "Hea tundega läheb aega veel natukene. Alustuseks tuleb heasse vormi saada," arutles Kreek, kellel tuleb nüüd mänguaja eest võitlusesse asuda.

"Niisama väljakule ei panda. Kaks normaalset tempomeest on ees olemas. Päris nii pole, et kui jalg korras, siis saan kohe väljakule. Natuke tuleb ikka trennis vaeva näha," tõdes 31aastane võrkpallur. 

Kreegi koduklubi on Prantsusmaa kõrgliigas senisest kuuest mängust võitnud neli. Sellega hoitakse neljandat positsiooni.