Cristiano Ronaldo.Foto: Francisco Seco
Jalgpall
20. november 2017, 18:32

Uskumatu statistiline näitaja, mis paljastab Cristiano Ronaldo olematu kaitsetöö (1)

Seda, et Cristiano Ronaldo oskab väravaid lüüa, teab ilmselt iga üks. Suur saladus pole ka see, et kaitsemäng ei ole tema üks leivanumbritest. 

Tänavusel hooajal tõestab Ronaldo olematut kaitsetööd üks uskumatuna näiv statistiline näitaja. Nimelt pole portugallane teinud terve Hispaania kõrgliiga hooaja jooksul ainsatki tackling´it* ega vaheltlõiget. Ehk sisuliselt pole ta tõsiselt üritanudki vastaselt palli kätte saada. 

Lisaks temale on sama näitaja kirjas ka neljal väravavahil ning ühel väljakumängijal, kes pole üheski mängus algkooseisu kuulnud. Ronaldol on aga kirjas kaheksa täispikka kohtumist. 

Tänavu on FIFA poolt maailma parimaks valitud vutimees koduses sarjas üldse kahvatu olnud. Kirjas on vaid üks värav ning kaks resultatiivset söötu. Tõsi, neljas Meistrite liiga kohtumises on Ronaldo arvel kuus tabamust. 

Kas 32aastane portugallane on jätkuvalt maailma parim vutimees selgub 7. detsembril, kui välja antakse Ballon d'Or 2017. 

*Sellel inglise keelsele jalgpalliterminiline eesti keelne vaste puudub. Välja on pakutud: hõivamine, palli ära võtmine, libistav rünnak vmt.