Martin Paasoja (palliga).Foto: Alar Truu
Korvpall
21. november 2017, 16:06

Karjääris sammu edasi astunud Martin Paasoja: võin juba praegu öelda, et Rumeenia oli õige valik

Eesti korvpallikoondislane Martin Paasoja astus suvel karjääris tähtsa sammu. Pikalt Raplat esindanud tagamängija siirdus mängima Rumeeniasse Craiova linna, kus varem on eestlastest pallinud ka Sten-Timmu Sokk ja Reinar Hallik. Praegu pole 24aastasel Paasojal mingit põhjust otsust kahetseda, sest minutid on korralikud ja meeskond vajab teda.

"Sain Timmult ja Hallikult palju vajalikku infot, mis mind ees oodata võib. Olin päris hästi valmis, aga mänguliselt oli ikka asju, millega tuli vaeva näha. Pisut tuli ka ümber õppida. Olen kahe kuuga väga palju juurde saanud. Ükskõik, kuidas hooaeg läheb, võin juba öelda, et kogemus on seda väärt olnud," rääkis 191 cm pikkune Paasoja pärast eilset koondise treeningut Õhtulehele.

Craiova on Rumeenia meistrisarjas kolme võidu ja kolme kaotusega tosina meeskonna hulgas kaheksandal kohal. Paasoja on seni väljakul rassinud keskmiselt 29,3 minutit ja punkte on kogunenud 12,2.

"Meie peatreener (Iisraeli passiga Rami Hadar - A.K.) rõhub kaitsemängule ja ta ootab kolmelt-neljalt mängijalt kaitses väga head tegutsemist. Sealt tulevad ka minutid. Ma ei saa öelda, et ta rünnakule rõhku ei paneks, aga kui oled kaitses hea, siis on ka rünnakul lubatud pisut rohkem teha," selgitas Paasoja, kuidas ta oma mänguaja välja teeninud on.

Kui Raplas täitis ta tihti ka mängujuhi kohta, siis Craiovas kasutatakse teda peamiselt "number kahe" peal. "Mängujuhtide seas olen kolmas valik, aga viskava tagamängija positsioonil esimene. Vahel saan mõne minuti mängujuhina ka tegutseda," lausus Hiiumaalt pärit Paasoja.

Kuidas hindab ta enda esitusi? "Liiga on uus ja korvpall pisut teistsugune. Harjumise aeg pole veel möödas, aga mingil määral võin rahule jääda. Ma ei räägi statistikast, vaid lihtsalt sealses korvpallis hakkama saamisest," vastas ta.

Eesti koondis alustab MM-valikmänge reedel kell 14 Iisraeli vastu, esmaspäeval võetakse Kalevi spordihallis kell 19 vastu Suurbritannia.

Võta Õhtulehe ja Playplusi ühispakett ning vaata Eesti korvpallikoondise MM-valikmänge otse internetist. Loosi läheb iPad! Proovi ja osale loosimises!