Donaldas Kairys.
Korvpall
22. november 2017, 12:37

Kalev/Cramo uueks peatreeneriks saab 2003. aasta NBA meister (3)

Eesti korvpallimeistri BC Kalev/Cramo uueks peatreeneriks saab 40-aastane leedulane Donaldas Kairysega, kelle CV on rohkem kui muljetavaldav.

Kairys lõpetas - nagu Kalevi senine pealik Alar Varrakki - varakult mängijakarjääri ja keskendus juba noorena treeneritööle. Viimastel aastatel juhendas Kairys Poola klubi Slupski Czarnit, mille ridadesse kuulus sajandi alguses Margus Metstak. Ent mehe saavutuste nimekiri on vägev.

Hooajal 2001/02 töötas Kairys abilisena Missouri ülikoolis ning võeti järgmiseks aastaks San Antonio Spursi palgale. Ta töötas internina, analüüsis ja võrdles mängijaid, kirjutas raporteid, abistas vastaste taustauuringuga, tegeles infokogumikega ja monteeris videoid. Ning Spurs võitis 2003. aastal NBA meistritiitli, mille sai ka Kairys!

Eelmise kümnendi teisel poolel töötas ta abitreenerina Venemaa tippklubides Himkis ja Moskva CSKAs (tuli 2008. aastal Euroliiga meistriks), samuti Leedu koondises. Järgnes peatreeneritöö tol hetkel Baltimaade tippu kuulunud Riia ASKs ning enne Poola siirdumist ka Ukrainas Dnepropetrovski Dnipro-Azoti ja Valgevenes, VTB Ühisliiga klubis Minski Tsmokis.

Võta Õhtulehe ja Playplusi ühispakett ning vaata Eesti korvpallikoondise MM-valikmänge otse internetist. Loosi läheb iPad! Proovi ja osale loosimises!