Kanepi vs Kontaveit.Foto: Robin Roots
Tennis
21. november 2017, 22:47

Tennisetipud pakkusid kõrgetasemelise etenduse, Kanepi võitis (21)

Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi tõestasid Rocca al Mare suurhallis peetud näidismängus oma maailmataset - vaatamata asjaolule, et kahe hooaja vahel pole kumbki tippvormis, polnud seda eriti otsustavas setis tunda ning mõlemale soojalt kaasa elanud publik nägi haaravat tennist. Kanepi võitis üle kahe tunni kestnud mängu 7:5, 5:7, 6:3.

Kui Kanepi murdis teises setis seisul 4:4 Kontaveiti pallingu, näis, et mäng hakkab lõpule lähenema. Ent võta näpust! Etendust pakuti täie raha eest, noorem suutis mängu viia otsustavasse setti ning nagu ta päev varem märkis - küll see hasartki tekib. Kui Kanepi oli lõpuni nagu vana rahu ise, siis Kontaveit näitas üha enam emotsioone välja. Otsustavas setis nähti kolme ülipikka geimi, Kanepi pääses ette 5:1, Kontaveit taas ei murdunud, aga päris järele ei jõudnud.

Pärast soojendust sai paremini paigalt minema Kontaveit, kes asus avasetis juhtima 3:0. Ent Kanepi viigistas ja läks sama hooga ka ette, võites viis geimi järjest! Kontaveit jõudis veel viigini 5:5, kuid kaotas siis oma servigeimi ega suutnud enam vastuseks Kanepi oma murda - 5:7. Nii siin kui kohati ka hiljem mängis rolli noorema mängija pikem võistluspaus - ta oli natuke "toorem".

Kui esimeses setis võitsid mõlemad mängijad alati vähemalt kaks geimi järjest, siis teise seti algus tähendas juba klassikalist tennist. Mõlemad hoidsid oma servi, Kanepi lajatas ka muljetavaldavaid ässasid. Eriti seti keskpaigas olid geimid vägagi tasavägised, kuid murda õnnestus alles Kanepil seisuks 5:4. Aga see polnud veel kõik! Kontaveit pääses Kanepi servigeimil ette 40:0 ning võitis seisul 40:15 imelise võitluse abil punkti - peaaegu täismaja publikut rõkkas täiega ja tabloo näitas 5:5! Kontaveit jätkas sama hooga seti lõpuni.

Kolmanda seti alustuseks murdis Kanepi vastase servigeimi, kaks järgmist geimi kujunesid aga ülipikkadeks. Ühe võitis üks, teise teine. Kanepi hoidis seejärel oma servi ning kui ta veel ühes pikaks veninud geimis murdis Kontaveiti pallingu seisuks 4:1 ja võitis seejärel ka enda oma, näis taas mäng tehtud olevat. Kontaveitil oli natuke veel varu, aga mitte päris lõpuni.