Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk.Foto: Alar Truu
Korvpall
23. november 2017, 20:20

ÕHTULEHT TEL AVIVIS | Kangur jättis treeningu vahele, kuid Soku sõnul peaks homme mängima

Homseks kohtumiseks Iisraeliga valmistuv Eesti korvpallikoondis tegi Tel Avivis õhtuse harjutuskorra kapten Kristjan Kangurita, too aga peaks täna ikka rivis olema. 

Juba kolmapäeval Iisraeli jõudnud Eesti tegi täna kaks treeningut, hommikusel tundis Kangur kubeme piirkonnas valu ja jättis trenni pooleli. Peatreener Tiit Sokk aga teatas: "Errorit pole keegi andnud, Kangur peaks homme mängima."

Ehkki homne mäng algab juba kell 14, teevad eestlased veel ühe treeningu hommikul kell 8. Kas liiga paljuks ei lähe? "Väike äratus, loodame, et niimoodi meile sobib," muheles Sokk.

Mis puutub taktikalisse valmistumisse, siis Soku sõnul pole seda lihtne teha. "Me ei tea veel praegugi seda, kes on need 12, kes mänguks üles antakse, nimekirjas on 15 nime. Treener on uus ja paljud mängijad uued, millestki kinni pole hakata. Põhitegijad peaks olema Gal Mekel, Jake Cohen ja Richard Howell, need on kokku mänginud vennad. Keskendusime seekord mängijate, mitte meeskonna skautimisele."

Eestlasedki saavad koos harjutada varasemast vähem, kuid mõnest päevast peaks piisama. "Oleme piisavalt koos olnud, näod pole võõrad," lausus Sokk rahulikult.

Iisraeli treener Oded Katash tõi pärast omade treeningut välja asjaolu, et eestlased kasutavad hästi kiireid rünnakuid ning nende ülesanne on mängutempo alla lüüa. Sokk tõdes, et Eesti pole "väga kiire võistkond". Ning vvõõrsil mängides on hoopis külaliste ülesanne tegutseda hoolikalt ja distsiplineeritult ning mitte tormama hakata.

"Peame tegema omad asjad ära, hoidma kiiret ja aeglasemat rünnakut tasakaalus ning keskenduma kaitsele - vastased on individuaalselt head," lisas Eesti peatreener.

Võta Õhtulehe ja Playplusi ühispakett ning vaata Eesti korvpallikoondise MM-valikmänge otse internetist. Loosi läheb iPad! Proovi ja osale loosimises!