Ilmselt kestab trall veel kaua. Foto: Twitter
Talisport
24. november 2017, 19:32

LÕPUTU TRALL! Venemaalt võeti veel kaks Sotši olümpiakulda, millest lõikasid taas kasu lätlased (6)

Venemaa dopingusaagal ei paista otsa ega äärt, kui täna avaldati taas nii mõnigi sportlane, kes keelatuid aineid kasutanud. 

Seekord tuleb pilk pöörata bobikelgutamisele, kus võeti maha nii mehi kui ka naisi. Olulisim neist on 2014. aasta Šotsi olümpialt kaks kuldmedalit võitnud Aleksandr Zubkov, kelle tulemused tühistatakse. 

Zubkov triumfeeris kolm aastat tagasi nii kahe- kui ka neljabobi võistkonnas. Kahebobide paremusjärjestus on nüüd: Šveits, USA ja Venemaa teine koosseis. Neljabobides tõusis esikohale Läti, kellel järgnevad USA ning Venemaa teine meeskond. 

Lõunanaabrid said lühikese ajaga juba teise tagantjärgi olümpiakulla. Mõned päevad tagasi tõusid Venemaa pattude tõttu esikohale skeletonisõitjad Aleksandr Tretjakov ja Jelena Nikitina. 

Ühtlasi olid venelased algselt küll Šotsi mängude edukaim medaliriik, kuid nüüd on nad dopingujamade tõttu langenud juba neljandaks. Ühtekokku on nad ilma jäänud neljast kullast, viiest hõbedast ja pronksist. Lisaks on kõigile patustele määratud olümpiakeeld.