Fenerbahce pääses Himki käest. Foto: Twitter
Korvpall
24. november 2017, 23:36

VIDEO | Himki oli lähedal Euroliiga tiitlikaitsja üllatamisele, Real andis Kreekas suure edu käest

Kui suurem osa Euroopast keskendub koondiste tegemistele, siis Euroliiga jätkab mühinal klubikorvpalliga. Türgimaal peeti põnev lahing, kus kohalik Fenerbahce alistas 71:67 Moskva Himki. 

Tiitlikaitsja jaoks algas kohtumine õlitatult kui avaveerand võideti 24:15 ja poolajaks kasvatati edu 12 punktile. Himki näitas küll kolmandal veerandajal nappi 22:20 paremust, kuid Fenerbahcel paistsid asjad kontrolli all. 

Siiski õnnestus hooaega hästi alustanud moskvalastel mängu sisse tulla ning 2.46 enne kohtumise lõppu jõuti vaid punkti kaugusele. Kuigi vahe oli minimaalne veel ka 16 sekundit enne lõpuvilet, siis Fenerbahce kordagi eduseisu käest ei andnud. 

Võitjate poolelt viskas James Nunnally 20 punkti, tabades sealjuures kolmeseid 5/4 ja kaheseid 1/1. Üleplatsimeheks tõusis Himki poolt Aleksei Šved, kes sai kirja 21 silma. 

Fenerbahcel on üheksa vooruga kirjas 6 võitu ja 3 kaotust, millega hoitakse hetkel kolmandat positsiooni. Himki saldo on 5-4, mis annab kaheksanda koha, ent täpselt sama palju võite on veel kolmel meeskonnal. 

Korralik triller peeti maha ka Kreekas, kus kohalik Panathinaikos alistas 82:80 Madridi Reali. Kusjuures külalised Hispaaniast juhtisid poolajaks 14 punktiga ning kasvatasid isegi 16 peale. 

Siiski õnnestus kodumeeskonnal vahe tasa mängida juba kolmanda veerandajaga. Sealt edasi kulges võrdne lahing, kust pikema kõrre tõmbas Panathinaikos. Otsustavaks said James Gisti vabavisked 15 sekundit enne kohtumise lõppu. 

Võitjate parimaks tõusis K.C Rivers 20 punktiga. Reali poolelt viskas Luka Doncic 19 silma ja hankis 6 lauapalli, ent patustas 8 pallikaotusega. 

Ühtlasi tõusis Panathinaikos 6 võidu ja 3 kaotusega neljandaks. Real on 5-4 saldoga meeskondade reas praegu viies. 

Põnevaks läks ka üheksanda vooru viimases kohtumises, kui Moskva CSKA alistas võõral väljakul 89:80 Malaga Unicaja. Kohtumist alustasid paremini külalised, ent kolmanda veerandaja keskpaigaks pääsesid juhtima võõrustajad. 

Siiski õnnestus CSKA-l viimasel neljandikul taas oma paremus maksma panna ning 70:72 seisult seitsme minutiga turvaliselt võidusadamasse tüürida. 

Euroliiga tabeliseis: 

Võta Õhtulehe ja Playplusi ühispakett ning vaata Eesti korvpallikoondise MM-valikmänge otse internetist. Loosi läheb iPad!