Britid andsid Kreekale vägeva lahingu. Foto: fiba.com
Korvpall
24. november 2017, 23:43

VIDEO | Eesti alagrupikaaslased pidasid hullu lahingu: Suurbritannia tuli võimatust seisust välja, ent sai lisaajal Kreekalt ikkagi lüüa! (3)

Kui Eesti korvpallikoondis avas MM-valiksarja Iisraelis, siis omavahel läksid vastamisi ka kaks ülejäänud meie grupi meeskonda. Suurbritannia andis kodus kreeklastele kõva lahingu, kuid sai ikkagi lisaajal valusa 92:95 kaotuse.

Kohtumise kolm esimest veerandaega kulgesid väga võrdses rütmis, kui neist esimene ja teine lõppesid 17:17 ja 20:20 viigiga ning kolmandal neljandikul oli Kreeka parem vaid 18:17. 

Ka neljas veerandaeg algas sarnases rütmis. Ent seejärel õnnestus külalistel esmakordselt vahe kahekohaliseks kasvatada ja kolm minutit enne kohtumise lõppu särasid tablool Kreeka edunumbrid 75:63. 

Britid vastasid küll 7:1 spurdiga, kuid esiti püsis Kreeka initsiatiiv. Veel 33 sekundit enne lõppu olid külalised peal kuuega ning ligi 10 sekundit enne lõpuvilet neljaga. Siis aga õnnestus võõrustajatel kaks vaheltlõiget teha ja mäng lisaajale viia! 

Kohtumine jätkus võrdsete heitluses, kus kerget initsiatiivi hoidis nüüd Suurbritannia. Viimasele minutile mindi siiski kodumeeskonna minimaalses edus ning kõik oli lahtine. 

Siiski oli korvpallijumal täna kreeklane. Kohtumise otsustas külaliste tagamehe Ioannis Athinaiou kolmepunktivise kolm sekundit enne lisaaja lõppu, mis nad kahega ette viis!

Britid kaotasid palli, tegid seejärel vea, misjärel vastased tabasid ühe vabaviske. Ülevälja saadeti veel pall teele, ent tulutult. Üleplatsimeheks tõusis võitjate kasuks 27 punkti visanud 34aastane vanameister Ioannis Bourousis. Brittide parim oli Dan Clark 17 silmaga. 

Kui britid mängisid suures osas sama meeskonnaga, kellega suvisel EMil, siis Kreeka pidi läbi ajama oma suuremate staarideta, kes pallivad Euroliigas ja NBAs. Küll aga on hellenitele täiendust oodata esmaspäevaseks kohtumiseks Iisraeliga. 

Eesti peab oma järgmise mängu samuti esmaspäeval, kui meile sõidab külla Suurbritannia. 

Samal ajal peeti veel hulgaliselt mänge. Vahest et suurim üllatus tuli Hollandist, kus kohalik koondis alistas Horvaatia 68:61. Tõsi, viimaste koosseisu on NBA ja Euroliiga meeste puudumine vägagi oluliselt mõjutanud, sest sügavust võistkonnas üleliia pole. 

Hollandi poolt tegi kaasa ka kaks eestlastele tuttavat meest Thomas van der Mars ja Jito Kok. Mõlemad said küll platsile, ent punktiskoori avada ei õnnestunud. 

Kõikide tänaste kohtumiste tulemused: 

Võta Õhtulehe ja Playplusi ühispakett ning vaata Eesti korvpallikoondise MM-valikmänge otse internetist. Loosi läheb iPad!