Musa kohtumises Venemaa vastu. Foto: fiba.com
Korvpall
25. november 2017, 16:54

VIDEO | Järjekordne supertalent: 18aastane Bosnia ääremängija põrmustas Venemaa kossukoondise (1)

Eile õhtul tehti algust korvpalli 2019. aasta Euroopa tsooni valikturniiriga ning peeti ridamisi mänge. Vahest et suurima üllatuse sepistas Bosnia ja Hertsegoviina, kes alistas koduväljakul 81:76 Venemaa. 

Kuigi venelased peavad sarnaselt paljudele tippmeeskondadele läbi ajama ilma oma suuremate staarideta, siis nimekaid tegijaid mahub koosseisu endiselt. Suvisel EMil neljanda koha võitnud satsist tegi eile kaasa seitse pallurit. Tõsi, kui CSKA lasi mõned mehed koondisesse, siis Aleksei Šved jäi Himki juurde. 

Nõnda õnnestuski Bosnial väike üllatus sepistada, kui koduväljakul Venemaa viie punktiga alistati. Suur roll oli selles balkanlaste noorel talendil, 18aastasel Džanan Musal, kes meeskonna parimana 18 punkti viskas. Tõsi, noormees võttis ka palju enda peale, kui tabas viskeid väljakult 12/4, ent teenis ka 15 vabaviset, millest realiseeris 9. 

Siiski pole Musa hea partii sugugi üllatus, sest klubikorvpallis on ta Zagrebi Cedevita üks liidreid. Euroopa tugevuselt teises sarjas EuroCup on tema keskmine punktisaak kuues mängus 11,5 punkti. Möödunud pühapäeval tegi 206sentimeetrine pallur oma karjääri parima etteaste, kui viskas Aadria liiga mängus 35 punkti. 

Võrreldes näiteks sama vana Luka Donciciga pole Musa küll füüsiliselt nii hea, ent korvpalli mängulise poole pealt on tase kindlasti sarnane. 

Võta Õhtulehe ja Playplusi ühispakett ning vaata Eesti korvpallikoondise MM-valikmänge otse internetist. Loosi läheb iPad!