Eesti jalgpallikoondis.Foto: EJL
Spordivaria
27. november 2017, 00:07

PLUSS, MIINUS JA ENNUSTUS | Jalgpallikoondis luhtas hiilgava võimaluse, talisportlased sepistasid mõnusa nädalavahetuse

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 27. novembri valik.

Möödunud nädala pluss

Kui 17. novembril lõppes ilmatuma kaua kestnud Team Haanja ja Eesti suusaliidu tüli, siis nädalavahetusel said murdmaamehed end proovile panna hooaja esimesel MK-etapil. Mis siin salata, tulemus oli isegi veidi üle ootuste - Marko Kilp jõudis poolfinaali ja sai lõppkohaks kirja 11. koha, veerandifinaali jõudnud Raido Ränkel oli 15. Mõlemale mehele karjääri parim tulemus! Kuigi järgneval päeval 15 kilomeetri klassikas punktilisa ei tulnud, siis Karel Tammjärve 34. koht ja kaotust võitjale 1.40 pole sugugi katastroofiline. Lisades juurde kahevõistleja Kristjan Ilvese karjääri parim MK-etapp (12. koht), siis talihooaeg algas meile igati edukalt. 

Marko Kilp.  Foto: Stanislav Moshkov

Möödunud nädala miinus

Eesti jalgpallikoondis lõpetas oma metsiku Okeaania turnee 1:1 viigiga Uus-Kaledoonias. Ühtlasi luhati suur võimalus ajalugu teha, sest varem pole meie mehed kunagi nelja järjestikust kohtumist võitnud. Siiski rekordit korrati, kui jagu saadi Maltast, Fidžist ja Vanuatust. Tõsi, viimast viigimängu ei saa siiski üleliia suure ebaõnnestumise patta panna, sest kogu Melaneesiaga kaasnev oli eestlasele väga eksootiline. Lisaks oli paljudel äsja lõppenud klubihooaeg ning väsimust tunnistas peatreener isegi. 

Alanud nädala ennustus

50% on tõenäosus, et Eesti korvpallikoondis avab täna õhtul Suurbritannia vastu MM-valiksarjas võiduarve. Puhtalt paberile vaadates võiks neutraalsel pinnal mängides anda kerge eelise brittidele, ent Kalevi spordihalli atmosfäär annab meie meestele kindlasti lisajõudu. Tõsi, eestlased tulevad Iisraelist kindla kaotusega, samal ajal kui Suurbritannia oli kuulsa Kreeka vastu võidule lähedal. Nüüd algab aga kõik nullist ning vastasest juba parem pilt ees kui avamängus. 

Eesti korvpallikoondis.  Foto: fiba.com