Gennaro Gattuso.Foto: Thanassis Stavrakis
Jalgpall
27. november 2017, 15:53

Karmi käega Gattuso asub Milani taas tippu viima

Itaalia jalgpallihiiu AC Milani juhtkond otsustas lõpetada koostöö senise peatreeneri Vincenzo Montellaga ning määras meeskonna uueks peatreeneriks legendaarse poolkaitsja Gennaro Gattuso. 

Suvise üleminekuakna käigus 11 erineva mängija peale ligi 230 miljonit eurot kulutanud AC Milani jalgpalliklubi hoiab 14 vooru järel Itaalia kõrgliigas alles seitsmendat kohta ning klubijalgpalli pühale maale ehk Meistrite liigasse viiv neljas positsioon on neist juba 11 punkti kaugusel.

Selliste faktide valguses otsustaski klubi juhtkond vahetada peatreenerit ning tuua klubi etteotsa 39aastase Gattuso. Itaalia koondisega 2006. aastal mängijana maailmameistriks tulnud kaitsev poolkaitsja harjutas pärast mängijakarjääri lõppu oma treenerioskusi Sioni, Palermo, Crete ja Pisa klubides, enne kui tänavu taas Milaniga liitus ja nende noortetiimi juhendama hakkas. 

Aastatel 1999 - 2013 Milani klubi esindanud Gattuso on Itaalia hiiuga kahel korral tulnud ka Meistrite liiga võitjaks. Suurklubi särgis käis ta väljakul kokku 468 korda ning lõi 11 väravat.