20aastane Jelena Ostapenko võitis juuni alguses peetud French Openi.Foto: BENOIT TESSIER
Tennis
27. november 2017, 16:07

VINGE! Tallinnas saab näha tennisemaailma tõelisi tippe (6)

Rahvusvaheline tenniseliit (ITF), et 2018. aasta Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni esimese tugevusgrupi turniir toimub 7.-10. veebruarini Tallinnas Tallinki tennisekeskuses.

Tallinnasse on oodata samad koondised, kes eelmiselgi aastal - Austria, Bulgaaria, Gruusia, Horvaatia, Läti, Poola, Portugal, Serbia, Suurbritannia, Türgi ja Ungari - ainult välja langenud Iisraeli ja Bosnia ja Hertsegoviina asemel tõusid esimesse gruppi Rootsi ja Sloveenia.

Tennisepublikule maiuspala

"Fed Cup on harukordne võimalus näha meie tüdrukuid mängimas kodus teiste riikide parimate vastu," ütles tenniseliidu peasekretär Allar Hint. "Kui Anett ja Kaia mõlemad osalevad, on Eesti naiskonnal hea võimalus võidelda pääsemaks Maailmaliiga play off´i." 

Neljateistkümnest naiskonnast pääseb play off’i kaks. "Tennis on olnud pildis läbi hooaja ja kodune Fed Cup on jällegi hea "maasikas" tennisesõbrale, et tulla nautima head tennist ja ergutada Eesti naiskond Maailmaliigasse!" kutsub Hint huvilisi saali.

Põhikonkurendid on Läti ja Suurbritannia

Kes tennisestaaridest Eestisse tulemas on? Publikumagnetiks on kindlasti Läti koondis, eesotsas 20aastase, tänavuse French Openi võitja, Jelena Ostapenko (WTA 7) ja 27aastase Anastasija Sevastovaga (WTA 16). Samuti on kohal eelmisel aastal napilt Maailmaliigast välja jäänud Suurbritannia, kus esireketiteks Johanna Konta (WTA 9) ja Heather Watson (WTA 73).

Samas on väga tugevad koondised Poolal, kus mängivad Agnieszka Radwanska (WTA 28) ja Magda Linette (WTA 72) ning Horvaatial, kus esisajas koguni neli mängijat Mirjana Lucic-Baroni, Ana Konjuh, Donna Vekic ja Petra Martic. Play off’i peale mõtlevad kindlasti ka Serbia (Aleksandra Krunic ja Jelena Jankovic) ning Sloveenia (Polona Hercog ja Tamara Zidansek), sest nendel on koondises väga head paarismängijad.

Osalevad naiskonnad jagatakse nelja alagruppi, loosimine toimub jaanuaris. Alagrupi võitjad võistlevad kahe pääsme eest Maailmaliiga play-off’i, alagrupi viimastest langevad kaks Euro-Aafrika tsooni teise tugevusgruppi. Jaanuari lõpus kinnitatakse ka koondised.

Kes mängivad Eesti koondises?

"Väga tore, et turniir toimub Eestis. Kodupubliku ees on parem mängida," ütles Fed Cupi koondise kapten Märten Tamla, kes lõplikult Eesti koosseisu nimetada ei saanud.

"Ma loodan, et Anett ja Kaia on terved ning saavad mõlemad mängida. Kaks aastat pole me neid koos mängimas näinud," tõdeb Tamla. "Kolmas ja neljas number on veel lahtised, lõplik koosseis selgub hiljem, valida on mitme noore vahel. Ilmselt on koondises Maileen Nuudi, kes on kahel viimasel aastal FedCupil paarismängu hästi mänginud."

Tänavu veebruaris kodusel turniiril, kui Eesti koondises aitasid Anett Kontaveiti Valeria Gorlats, Maileen Nuudi ja Maria Lota Kaul, kindlustati esimesse gruppi püsimajäämine. Parim tulemus pärineb 2010. aastast, kui naiskond pääses Maailmaliiga teise tugevusgrupi play-off’i. Siis mängisid koondise eest Kaia Kanepi ja Maret Ani. Kas nüüd, mil Eestil esisajas taas kaks mängijat, õnnestub seda saavutust korrata?